Förundersökning om mordbrand läggs ned

Förundersökningen som gäller de anlagda bränderna på Prästholmen på annandagpåsk kommer att läggas ned.- Vi saknar spaningsuppslag, säger Anette Krig.

Foto:

BODEN2012-04-30 13:16

Räddningstjänst och polis larmades ut till flyktingförläggningen på Prästholmen klockan 4.20 på annandagpåsk. När styrkorna kom fram var det mycket kraftig rökutveckling. De asylsökande hade öppnat ytterdörrarna ut mot trapphuset och några hade räddat sig ut på balkongerna.

Hissbrand släcktes snabbt
Det brann bland annat på första våningen under en trapp. Någon hade tuttat eld på en tv, dator och plast. Branden släcktes snabbt, men det upptäcktes även rökutveckling i det andra trapphuset. Det brann då i en hiss, men även den branden släcktes omgående.

Jobbat hårt med ärendet
Polisen inledde en förundersökning om mordbrand efter bränderna, men enligt Anette Krig så finns ingen i dag ingen misstänkt.

- Vi har jobbat hårt med ärendet. I dag finns inga spaningsuppslag, så jag kommer att lägga ned förundersökningen. Den kan öppnas igen om vi får in uppgifter. I dagsläget finns ingen som vill prata med oss om branden, säger Anette Krig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om