Föreningsmänniskor utsågs till Edeforskvinna och Edeforsman

Under lördagen hölls Haradsdagen med både karnevalståg och korandet av årets Edeforskvinna och Edeforsman som blev Karin Sandling och Eddie Lind.
- Roligt att föreningsfolk och inte bara företagare prisas, tycker pristagarna.

Lite Line Dance bjöd dessa tjejer wilma Enberg, sanna Sandgren och systrarna Moa och Lovisa Lind på.

Lite Line Dance bjöd dessa tjejer wilma Enberg, sanna Sandgren och systrarna Moa och Lovisa Lind på.

Foto: Lena Leffler

BODEN2011-06-18 16:51

De två senaste åren har alltid Haradsdagen hållits på nationaldagen, men efter att byborna fått säga sitt så flyttades Haradsdagen fram två veckor. Som vanligt så bjöd dagen på ett karnevalståg där både yngre och äldre deltog. Både trollkarlen John Trix och Haradsrevyn uppträdde på scenen liksom unga sångförmågor och dansare.
Nytt stipendium

Britta Hedström, ordförande för Edebygdens ekonomiska förening (Edek) höll i utdelningen av det nyinstiftade Överste Bergmans stipendier för unga entrepenörer liksom korandet av årets Edeforskvinna och Edeforsman.

Utifrån Överste Bergmans anda, han lade grunden till många företag och inriktningar som lever kvar än i dag bland annat LKAB, så har Edek startat fonden för unga entreprenörer.

- Vi vill få ungdomarna i bygden engagerade och att de samtidigt ska känna en vilja att bo kvar. Kort sagt vi vill ge dem stöd och uppmuntran och stipendiet är en viktig roll i detta.

- Tanken är också att stipendiet ska märkas i länet och inte bara vara ett litet bygdestipendium, säger Hedström.
Eldsjäl

De som fick årets tre stipendier på 1000 kronor var makarna Cicci och Kristoffer Nilsson som driver Caspadias lantbruk och Entrepenad, frisören Alexandra Wallin och gruppen Edek Ung. Till årets Edeforskvinna utsågs Karin Sandling och till Edeforsman Eddie Lind.

Sandling beskrivs som en av bygdens eldsjälar som är först och sist i en mängd olika uppdrag. "Med ett ständigt leende på läpparna sprider hon glädje och energi var hon än befinner sig."’

- Kul att bli uppmärksammad. Jag fick priset även 2005. Jag startade gympan i Harads och leder den fortfarande, säger Sandling.

Hon är även sekreterare i Harads idrottsförening där den andre pristagaren Eddie Lind är ordförande.

- Jag tycker det är kul att få ett pris och inte minst att man även uppmärksammar de som jobbar inom idrottsföreningar, säger Lind.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om