Fartfyllda aktiviteter på Boden Alive

En gratisfestival under fyra dagar med underhållning, tivoli, mat och en rad andra aktiviteter. Nytt för i år är att platsen är vid Boden arena.

Några som vrålade extra högt var tjejerna Angelika Kronholm, Nelly Sandman, Alva Samuelsson och Allis Westman. " Det var hemskt", säger kvartetten efter åkturen.

Några som vrålade extra högt var tjejerna Angelika Kronholm, Nelly Sandman, Alva Samuelsson och Allis Westman. " Det var hemskt", säger kvartetten efter åkturen.

Foto: Lena Leffler

BODEN2012-07-20 21:51

- Vi mjukstartade i torsdags och ökar allt eftersom, säger arrangören Mats Jacobsson.

På fredagen så fanns det likartade aktiviteter som i torsdags med åkattraktioner, hästridning och helikopterlyft. Några tjejer som trivdes med tivolit var Allis Westman, Nelly Sandman, Angelika Kronholm och Alva Samuelsson.

- Fast det vi åkte sist var hemskt, säger tjejerna i kör.

- Jag tycker att Boden Alive i år har mer karuseller för lite äldre barn, säger föräldern Maria Henriksson.

Även Pernilla Samin som NSD träffar när hon låter sin son Robin, 4, rida ponnyn Bellman håller med:

- Det är kanske lite mer aktiviteter för barn jämfört med fjolåret. Vi vuxna ska också pröva gå hit på kvällen, säger Pernilla Samin.

För de som ville pröva ännu mera fart så fanns det också möjlighet att få köra en rallytävling. Bakom det projektet fanns Norrbottens Motorsällskap (NMS).

Egen bil
- Vi kör på bilsportsförbundets så kallade "prova på"-variant för att få testa hur det är att köra biltävlingar, säger Thomas Nilsson.

De som är intresserade av att köra runt rallybanan får använda en egen standardbil. Tävlingen går ut på att tävlingsledningen fastställer ett så kallat handikappvärde för varje bilekipage före start. Det beror i sin tur på hur mycket effekt eller hästkrafter
bilen har och vad den väger.

- Exempelvis en gammal Volvo får värdet 0,98. Då tar man sedan det värdet gånger tiden för körningen. Så en BMW 325 som kanske klassas som 1,02 i handikappvärde måste köra banan fortare än Volvon för att vinna, säger Thomas Nilsson om reglerna.

DM nästa
Tävlingen ska även köras under lördagen och topphastigheten är satt till 80 kilometer i timmen.

- Det beror på att vanliga
bilar inte heller har några störtbågar som säkerhet som finns
i tävlingsbilar. NMS mål med att synas här är att rekrytera mer förare.

- Vårt nästa stora arrangemang inom klubben är Kanonrundan som körs 11 augusti och är en DM-tävling, säger Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om