En färgsprakande kväll roade bodensarna

Det blev en färgsprakande kväll, tack vare det Pyrotekniska sällskapet. Fyrverkeriet uppskattas av nyinflyttade Ulla Fält-Zetterlund.- Det är fint av kommunen att bjuda på det här. Jag tror festen uppskattas av alla, säger pensionären.

Lisa Berglund och sambon Kim Nilsson med barnen Ottilia,5, Alva,3, Tilda,1, och Leo,5, hittade till fyrverkeriet på kvarnängen. "Vi brukar gå hit varje år."

Lisa Berglund och sambon Kim Nilsson med barnen Ottilia,5, Alva,3, Tilda,1, och Leo,5, hittade till fyrverkeriet på kvarnängen. "Vi brukar gå hit varje år."

Foto: Lena Leffler

BODEN2012-12-31 14:43

Publiken började flockas vid Kvarnängen en kvart innan skjuttiden klockan 17 på nyårsaftonen. Ulla Fält med brodern Gunnar Fält har promenerade från centrum.

- Jag flyttade till Boden för två år sedan för min son och barnbarn bor i Bredåker. Jag trivs häruppe. Snön och lugnet lockade mig.

-  Fyrverkerierna känns positivt och är bra för barnfamiljer men även för oss äldre. Det blir ju lite folkliv i stan, säger 71-åringen.

En bit från pensionärerna och lite närmare fyrverkerierna hittar NSD barnen och deras familjer. Bland annat NSD glada Elias Svedlund, snart 4 år, vilandes i mamma Linda Nordbergs trygga famn. Han har längtat ett år efter fyrverkerier och snart är det äntligen dags. Pappa Marcus Svedlund med minstingen Linus, fem månader i barnvagnen har förberett sig bättre i år.

- Förra året var vi lite sena. Fyrverkeriet hade redan börjat innan vi hann ändå fram. Så i år är vi i god tid, säger Marcus Svedlund.

"Det är värt allt jobb"
Det blev nog tummen upp för Pyrotekniska sällskapets färgsprakande upplevelse. Bomber av alla de färger sköts upp mot den nattsvarta himlen.

- Det läggs ned mycket arbete fast allt är över väldigt fort. Vi själva är också väldigt spända på att se hur designen och kompositionen blev. Det är värt allt jobb vi lagt ned när man ser slutresultatet. Det känns också kul att kunna glädja andra. Jublet når alltid fram, säger skjutledaren Robin Landström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om