Dubbla förstamajtåg i Boden

Det gäller att lära upp de unga hur man demonstrerar så de fortsätter traditionen när de blir äldre. Unbynbon Per-Erik Sandling hade med sig sina tre barnbarn i Bodens första majtåg.
- Vi gillar det här själva, säger barnbarnen.

Foto:

BODEN2013-05-01 17:49

Socialdemokraterna och vänsterpartiet ordnade igår egna förstamajtåg i Boden. Ett tag var det så att man hade ett gemensamt tåg också. I fjol hade vänstern inget tåg alls, medan socialdemokraterna i Boden alltid marscherat. I år deltog 108 personer i socialdemokraternas tåg. Vänstern pratar om ett hundratal också.

- Vi är inte osams med S utan vi har olika frågor som är mer hjärtefrågor för respektive parti. Det kommer kanske bort i en gemensam manifestation, säger Bo Englund (V).

Delade tåg kanske också kan bero på att det är ett år kvar till valet, vilket alltid brukar märkas när partierna vill lansera sin egen partipolitik för väljarna. Men för Unbynbon Per-Erik Sundling och hans barnbarn Elin, 11, Minna, 4 och Alma, 11 var valet enkelt.

- Vi tycker det är kul att följa med farfar, säger Elin och Alma.

Att många av plakaten har samma budskap som i fjol betyder mindre.

- Utveckla den kommunala skolan, ökad jämlikhet och fler jobb gäller väl än. Jag har varit socialdemokrat hela livet och är less på Reinfeldt och att alla ska gynna sig själva hela tiden. Nu är vi på gång, säger 62-åringen.

Han och hans barnbarn har gått i demonstrationståget varje år i flera år.

- Minna bär inget plakat. Hon orkar inte. När man är fyra år så får man bara gå, säger farfar Per-Erik Sandling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om