Bodens villatjuvar härjar nu i Bodsvedjan

Nu har även Bodsvedjan drabbats av de härjande villatjuvarna. Två villor på armévägen har utsatts för inbrott.- Det ser ut som om man valt ett nytt område. Mest troligt rör det sig om samma tjuvar, säger Anette Krig, avdelningschef på krim.

Dags för poliserna Magnus Barsk och Nisse Nilsson att undersöka ytterligare en till inbrottsdrabbad villa på Armevägen i Boden. Nu har polisen 13 anmälda villainbrott i Boden och än finns inga gripna tjuvar.

Dags för poliserna Magnus Barsk och Nisse Nilsson att undersöka ytterligare en till inbrottsdrabbad villa på Armevägen i Boden. Nu har polisen 13 anmälda villainbrott i Boden och än finns inga gripna tjuvar.

Foto: Lena Leffler

BODEN2013-10-04 14:11

Vid elvatiden dök polisens speciella skåpbil för kriminalteknikerna upp i villaområdet som ligger några kilometer utanför centrum och nära granne med A 8 och AF 1. Krimteknikerna började med att fotografera baksidan på husets altan och gick sedan med hjälp av nyckel in ned sina stora svarta väskor in i villan på Armévägen.

De två inbrotten på samma gata har inträffat någon gång mellan 15.30 fram till 22.00 under torsdagen. Hittills har det varit 13 inbrott i Boden. Den inbrottsdrabbade familjen bor i början av Armévägen. Husets högra sida är omgärdad av buskage, så för tjuvar är det lätt att osedda smyga upp på den sluttande tomten till altanen.

- Det finns likheter med tidigare inbrott på tillvägagångssättet. Tjuvarna har även här stulit smycken, kontanter och mindre hemelektronik. Ägarna upptäckte inbrotten när de kom hem och gjorde polisanmälan, säger Anette Krig.

Nu har tjuvarna bytt område?

- Det verkar som det. Men även Torpgärdan ligger utanför centrumkärnan, säger Krig.

Vid de tidigare inbrotten så har inbrottstjuvarna lämnat spår efter sig, i form av fotavtryck.

Så hittar man intressanta personer så är det bara att matcha mot alla säkrade spår?

– Ja, det kan det kanske bli. Vi jobbar med ärendet och har en viss arbetshypotes på vem som ligger bakom, säger Anette Krig.

Hon har tidigare sagt att ett arbetsspår är att det handlar om ” bodensare” och inte någon utländsk organiserad stöldliga.

- Jag slår dock inte fast att det är så, men det kan vara någon som vistas i Boden eftersom inbrotten pågått några veckor. Nu är vi dessutom inne på ett nytt område men snarlikt arbetssätt, säger Anette Krig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om