Bil hamnade i mötande körfält och frontalkrockade med mötande bil

NY VERSIONEn man i 70-årsåldern körde i fel körfält in mot Boden och orsakade en kraftig masskrock på väg 97 i närheten av Mio möbler.–Den man som han krockade med har förts i ambulans till sjukhus, säger insatsledaren Leif Björk, räddningstjänsten.

OBS! Bilden visar den personbil som blev påkörd av trafikanten som färdades i fel körriktning på Riksväg 97.

OBS! Bilden visar den personbil som blev påkörd av trafikanten som färdades i fel körriktning på Riksväg 97.

Foto: Lena Leffler

BODEN2014-01-27 17:41

OBS! Bilden ovan visar bilen som blev påkörd av den personbil som körde i fel körfält!

Den manliga bilföraren var ensam i sin Audi när han av oförklaring anledning hamnade i mötande körfält på sin färd in mot Boden. Bilföraren har hamnat på fel sida av vägräcket och sedan inte kunnat undvika en frontalkrock med en passat som var på väg till Luleå i höger körfältet. Smällen tog mest på respektive bils sidor, där delar av plåten trycktes in och slets loss.

40-årsåldern

Passaten kördes av en manlig bilförare i 40-årsåldern.

Värst tog smällen på passatens förarsida där bland annat dörr slets loss vid den kraftiga sammanstötningen. Enligt räddningsledaren Leif Björk är mannen förd till Sunderby sjukhus.

–Den äldre bilföraren stod utanför sin bil efter kollisionen. En tredje bil, med en kvinnlig bilförare kom också i kontakt med de krockande bilarna och snurrande runt. Enligt räddningsledaren mådde kvinnan bra men skulle även uppsöka sjukvården.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om