48 meter servering

Boden kommer att få två nya sportbarer i centrum. Jonas Lundström öppnar Allstar på Kyrkgatan och Hung Nguyen gör satsningen på Far Est vid Kungsbron.
- Allstar ska ha en 48 meter lång uteservering, säger Lundström, och pekar ut riktningen.

Foto:

BODEN2013-04-30 11:22

Han ska driva Allstar som franchisetagare. Lundström satsar åtta miljoner på konceptet. För några år fanns det en rejäl satsning på sportbarer på Nordpoolen och även Bränna kallad Diners sportbar. Men intresset från bodensarna var svalt.

Vi får se om det blir hetare till sommaren när Boden får två sportbarer. I början av juni öppnar uteserveringen Allstar Terrass. Jonas Lundström som även driver Western Farm och platschefen Henrik Handing står ute i strilregnet och pekar ut var den 48 meter långa uteserveringen ska finnas. I dag syns sandhögar där stenbeläggningen sakta växer fram längs Kyrkgatan.

Uteserveringen rymmer 200 gäster och ska ha öppet sju dagar i veckan.

En sportbar till
Företagaren Hung Nguyen satsar även han som Lundström på en sportbar, men inne i sin restaurang Far Est vid Kungsbron. Besökarna kommer att mötas av 45 tv-apparater i en 400 kvadratmeter stor restaurang., men tidpunkten för öppnandet är ännu inte spikat.

- Jag tror stenhårt på idén men blev överraskad av att höra om Allstars satsning i Boden. Jag kommer att lägga fem miljoner på min sportbar. I Boden är underlaget för lite med två sportbarer. Jag tror det kan krävas samarbete för att hitta former så att satsningen blir något bra för både ställena, säger Hung Nguyen.

Jonas Lundström vill inte att verksamheterna ska ställas mot varandra. Det viktiga enligt honom är att det händer något med nöjeslivet i Boden.

- Vi har ju O-ringen som kommer till stan i sommar så det blir mycket folk i centrum. Vi har även Bodensias uteservering som drar folk. Vi behöver få liv i centrumkärnan, säger Lundström.

Öppnar till hösten
Först till hösten öppnar Restaurang Allstar som kommer att ligga i nya gallerian Köpkvarteret 43:an. Sportbaren blir i två våningar med restaurang och nattklubb.

- Vi tror på ett brett utbud. 260 stycken sittande gäster planerar vi för. Vi satsar givetvis på aktuella sportsändningar men även på att man ska kunna se Bodentravet på Allstar, säger Jonas Lundström.

Platschefen Henrik Handling har kontaktat arbetsförmedlingen och kommer att rekrytera 20 nya årsarbetare till verksamheten.

- Vi vill ha personal som har rätt inställning och de som anställs kommer få utbildning, säger Handing.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om