Pressbyrån läggs ned

Nu försvinner ytterligare en butik från Enter i Boden när Pressbyrån lägger ned verksamheten vid årsskiftet.- Vi har för liten omsättning sett till hyreskostnader, säger butiksägaren Johan Hedlund, Luleå.

Foto:

BODEN 2012-12-04 17:46

Han driver ett så kallat franchiseföretag under Pressbyrån. Hedlund bor i Luleå där han även driver Pressbyrån som ligger i Strand galleria.

Spel går bra
- Jag har drivit Pressbyrån i Enter sedan i september 2011 och pendlat mellan orterna. Jag fick erbjudandet av pressbyrån att ta över efter den första ägaren, säger Hedlund.

Enligt honom så går spelet bra i butiken med ATG och Svenska Spel som funnits ett tag.

- Däremot så säljer vi inte så bra av de andra butiksvarorna. Det ligger också en kiosk tvärs över gatan och visst den kan påverka handeln. Vi försökte även ha öppet en timme längre på kvällarna men det påverkade ändå inte nämnvärt försäljningen.

- I Boden kanske jag haft strax under 400 kunder dagligen jämfört med butiken i Luleå som ligger på 800 kunder. Det sagt som en jämförelse, säger Johan Hedlund.

Under NSD:s besök dyker även Johan Cardell, distriktschef för Reitans Convenience som är franchisegivare för Pressbyråns butiker som drivs som egna aktiebolag. Cardell skulle träffa Hedlund inför avvecklingen vid årsskiftet.

- Kontraktet går ut vid årsskiftet och vi kommer inte att förnya det som det ser ut. Vi flyttar då verksamheten och den kommer inte heller att öppna någon annanstans i Boden, säger Cardell.

A-läge
Enligt uppgifter till NSD ligger Pressbyråns månadshyra på runt 35 000 kronor. En siffra som Cardell varken dementerar eller kommenterar.

- Hyresfrågor sköter min chef. Butiken har ju ett så kallat A-läge och då blir naturligtvis hyran därefter, säger Cardell.

Efter jul står Enter med en ledig butikslokal. Ser man sedan starten 2009 har tre butiker bommat igen. Det är en tygaffär, tebutik och musikaffär samt ett café på övre plan som Folkets hus drev. NSD har sökt Björn Lindgren som är gallerialedare utan att nå honom för att få veta vad som händer med Pressbyråns lokal efter jul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om