Omgångens tips

Det är dags att avrunda 2021 med en tradition.

Basketbloggen2021-12-30 08:13

Årets sista matcher i SBL herr bjussar på flera intressanta bataljer och Bloggen är som vanligt på hugget,

Norrköping-Borås                                  1

Härlig toppmatch mellan lag som båda har kapacitet att vinna säsongens sista match. Det som avgör här är hemmalaget jämnhet och stabilitet. Du vet vad du får av Tim Schüberg & Co sju dagar i veckan. Där befinner sig inte Borås ännu, det syntes inte minst mot Jämtland där laget i princip var chanslöst.

Köping-Fryshuset                                   1

Gravt underpresterande Köping sitter på nio raka förluster men nu ska väl ändå den nattsvarta sviten brytas? Jo, så blir det förstås. Men det vi såg av Fryshuset mot BC Luleå för några dagar sedan var något helt nytt. Kanske ska inte Köpingtränaren Torbjörn Gehrke vara helt lugn inför den här ödesmatchen…

BC Luleå-Nässjö                                     1

Det är nog få lag som BC Luleå hellre vi hellre vill slå än Nässjö den här säsongen. Laget har haft två brutalt svidande torskar under hösten med fem raka segrar i ryggen finns en bra revanschchans. Men: Luleå insats mot Fryshuset i måndags var inte på topp och Nässjö utmanade den regerande mästaren Norrköping hela vägen in i slutsekunderna. Räkna med ett drama där utgången kommer hänga på några få bollinnehav.