Höjd hamnavgift bekymrade Luleås båtägare

Foto:

År 19902009-10-02 06:00
Båtägarna i Luleå var bekymrade, berättade NSD tisdagen den 2 oktober 1990. Den kommunala hamnavgiften skulle höjas med 25 procent efter att fritidsnämnden fått bakläxa från budgetutskottet.
- Vi får se hur dyrt det blir. Har jag inte råd, så får jag sälja, sade Göran Ström, segelbåtsägare då NSD träffade honom på Granudden.
Astrologen Gabriel Masell besökte Boden. Han var sjukskriven på grund av njurbesvär och passade på att åka ut på tågresa. Masell kunde enligt egen utsago spå framtiden och se bakåt.
- Jag ser det lilla i det stora och det stora i det lilla, sade han.
Brage Wikström lämnade IFK Luleå för att bli spelande tränare i hembyn Harads. Brottningsklubben BK Snar hade så liten lokal att seniorerna skadade varandra i trängseln. Och Luleå skidallians stred för att Luleå skulle bli reservort för skid-SM.
I Rantajärvi föddes så många barn att den föreslagna skolnedläggningen ifrågasattes. Tio personer i Gällivare hade blivit lurade på armbandsuret Navigator watch, som de beställt på postorder.
På Prix i Notviken kostade ett kilo parisare 65,50 kronor. TV3 visade Grannar med Kylie Minogue och på Tiffany Corner i Boden var det Oktoberfest med "riktig bratwurst".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om