Kyrkoherden förordade klotterplank i Kvikkjokk

Foto:

År 19882009-09-30 06:00
Bodensaren Kjell Fredriksson var den som upptäckte OS-boxaren George Cramne, berättade NSD fredagen den 30 september 1988. Cramne skulle boxas OS-final och NSD rapporterade historien om hur Fredriksson, tidigare boxare i Hornskroken, tränat guldhoppet.
- Jag såg direkt att George var ett mästarämne och han lärde sig fort. I sin första match som diplomboxare slog han Sveriges bäste, sade Kjell Fredriksson.
George Cramne förlorade finalen, vann silver och bytte senare namn till George Scott.
Kyrkoherde Bertil Fors i Vuollerim hade tröttnat på konfirmandernas klotter i ungdomsgården i Kvikkjokk. Nu ville han tapetsera om och sätta upp ett klotterplank.
Bröderna Eskil och Karl-Gustav Strålberg bedömde att de kunde ha sett en u-båt utanför Kalix. De höll på att lägga löjskötar mellan Fåröholmen och Björnholmsgrynnan då de observerade ett "föremål framför båten". Personal från Kalix försvarsområdesstab förhörde bröderna noggrannt.
BP livs i Haparanda sålde fyra kiwifrukter för tio kronor och på Polarmarket i Torneå sålde man fläskytterfilé för 66,60 kronor kilot. Filmstaden i Luleå visade Die hard med Bruce Willis och Frantic med Harrison Ford.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om