Lyckan lyste på Luleåfamiljen den 20 september

Foto:

År 19812009-09-22 06:00
20 september - lyckodagen". Det var en av rubrikerna på NSD:s förstasida tisdagen den 22 september 1981. Artikeln handlade om Kjell Fält och Gunvor Ekman från Luleå som båda hade födelsedag den 20 september. Nu hade de fått en flicka - som också föddes den 20 september.
- Efter två veckor över tiden började jag få mina misstankar. Och ju närmare vi kom den 20 september, desto mer hoppades jag att barnet skulle födas just den dagen, sade Gunvor Ekman.
Flickan fick senare namnet Pernilla Fält.
På landstingsmötet i Luleå hade politikerna debatterat Nordkalottresor, ett förlustföretag som landstinget nu gick in med pengar i. Moderaten Erik Skepparn Holmqvist var djupt kritisk.
Damernas på Luleå stadshotell
På Luleå stadshotell var det damernas. Bodensia hade dans till femmannabandet Gong, och på Stora björn på Dundret var det demokratisk dans till Martinez.
NSD rapporterade också om att Bodens kommun skulle bygga reningsverk i Sandträsk. Detta för att få bukt med den stinkande Kloakbäcken som tog emot byns avlopp och skickade allt till Ljuså, Buddbyn och Bodån.
- Bra att kommunen äntligen tar sitt ansvar. Det är bara synd att reningsverket blir verklighet först när byn ligger i dödsryckningarna, sade Alf Sundén, maskinchef på Sandträskgården.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om