Jordskalv i Boden kändes ända till Kiruna

Foto:

År 19742009-09-14 06:00
Lördagen den 14 september 1974 hade NSD en stor bild på förstasidan. Bilden visade barnen i familjen Lindgren, som stod och tittade på resterna av deras hus.
De hade just hittat en liten väska och en leksaksspade - allt som var kvar efter branden, som härjade huset fredagen den 13:e. Familjen fick fira sig ut genom ett fönster med lakan för att komma undan lågorna.
I Gunnarsbyn, norr om Boden, inträffade ett jordskalv. Det var så kraftigt att ingenjör Emanuel Eliassons fru vaknade ända borta i Kiruna.
- Sängen skakade och fönsterrutorna skrällde och så mullrade det som någonstans djupt nerifrån jorden, sade Eskil Degerlund, hemmansägare som upplevde skalvet på plats.
Snabb kupp mot Max
I Luleå hade två ynglingar utfört en "snabb kupp" mot Max drugstore. De kom över 10 000 kronor genom att roffa åt sig sedelbuntar ur kassan. Shopping annonserade för att locka kunder med sång och musik. Frälsningsarmén skulle spela i ljusgården.
ÖB äskade ytterligare 100 miljoner kronor för att täcka de ökande bränslekostnaderna för utlokalisering och Folkpartiets Gunnar Helén omvaldes till partiordförande.
På Gällivare golfbana härjade tjuvaktiga korpar, som stulit 400 golfbollar. "Golf - en korpidrott" skrev NSD:s rubriksättare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om