Gunnar Sträng argumenterade för höjd moms

Foto:

År 19692009-09-08 06:00
En 16-årig elev anmälde Midskogsskolan till JO, berättade NSD den 8 september 1969. Orsaken var den gaskning som innebar att nya elever fick krypa på knä på gatan och kamma gräsmattan. Dessutom uppmanade man varandra att dricka sprit, ansåg eleven.
- Meningen är att det ska vara en kamrattillställning där de nya eleverna introduceras och upptas i kamratkretsarna, kommenterade rektor Curt-Erik Jangdal.
Finansminister Gunnar Sträng (S) gick ut och argumenterade för att höja momsen, samtidigt som Sydvietnam vägrade att acceptera den vapenvila som proklamerats av FNL.
IFK Luleå hade dagen innan mött Gällivare SK i en match med femtiosju frisparkar och flera fula efterslängar. "Busfotboll" ansåg NSD:s skribent.
Bakteriehämmande tvål
På Tempo i Boden kunde man köpa en Reporter-rock för 188 kronor. RFSU annonserade om "P-tvål - för daglig penishygien". Den milda, men bakteriehämmande, tvålen skulle göra så att risken för att överföra infektioner minskade betydligt. Priset? 5,50 kronor. Även P-tvålen kunde köpas på Tempo.
NSD berättade också att Linnea Tingvall i Månsbyn hittat en riktig raritet, en dödskallefjäril. Medan NSD:s fotograf tog en bild av fjärilen gav den ifrån sig "sitt besynnerliga klagande läte".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om