Kaos utbröt under Barnens dag i Luleå

Foto:

År 19632009-09-01 06:00
Polisen drog sina sablar för att skydda sig själva och Jerry Williams söndagen den 1 september 1963. Det var kaos på Barnens dag i Luleå. Publiken tryckte på häftigt för att komma åt idolen.
Ingen skadades vid eftermiddagens båda föreställningar, men det var "många otäcka tillbud" rapporterade NSD på måndagen. En journalist kallade händelsen för "twisthysteri".
- Jag klarade mig utan blessyrer, men fick kläder nedsmetade med läppstift, sade Jerry Williams.
På söndagskvällen var det vild biljakt mellan Gällivare och Malmberget. Polisen förföljde en bilförare som körde över hundra kilometer i timmen och vägrade att stanna. Färden tog slut på Lasarettsgatan, där bilen krockade och slog runt. Fyra pojkar och två flickor togs till polisstationen.
Kraftverksinvigning
IFK Luleå vann mot Bollnäs med
1-0, men det stora sportdramat var i Hakkas där matchen mellan Hakkas och Svartbyn urartade i slagsmål. Efter att vänsteryttern i Svartbyn sprungit ihop med målvakten i Hakkas blev det storbråk. En spelare blev nedslagen.
Helgens stora händelse inträffade på lördagen, då kraftverket i Messaure invigdes. Förstemaskinist Thure Henriksson satte igång maskineriet, och statsminister Tage Erlander höll tal.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om