Slickande ko nära förstöra kvällsorientering

Foto:

År 19412009-08-06 14:32
Kiev och Odessa hotas av tyskarna, rapporterade NSD onsdagen den 6 augusti 1941. Hela 43 ryska bunkrar hade tagits av tyskarna söder om Kiev. Invasionsarmén tog tusentals ryska fångar, enligt ett uttalande från rikskansler Hitlers högkvarter. En tredje tysk offensiv kunde vara på väg vid Smolensk, spekulerade NSD.
I Jokkmokks socken hade fallande temperaturer orsakat frostskador på potatisblasten och en anonym givare hade lämnat 3500 kronor till utgivning av I 19:s sångbok. Sommaren hade varit torr, men det var ingen fara för kraftförsörjningen.
- Suorvamagasinet är i det närmaste fyllt och några svårigheter har vi inte, sade driftschefen Torsten Nordström till NSD.
En ko höll på att förstöra kvällsorienteringen som hållits i Boden. Kon hade slickat bort positionsangivelser på en kontroll, så att löparna fick gissa vad det stod. N. Larsson från I 19 gissade och sprang bäst. Han vann.
Kiruna korv- och glasscentral hade köpt in en ny elektrisk glassmaskin. Man påstod därför att företaget hade den mest hygieniska glasstillverkningen. Kirunabiografen Röda kvarn visade En herre för mycket med Melvyn Douglas och på radion kunde man höra Rudolf Wendbladh berätta om Charles Lindbergs Atlantflygning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om