Pilsnertörsten i Sverige blev allt starkare

Foto:

År 19392009-08-04 09:54
Halvannan miljon till vägarna i länet, skrev NSD fredagen den 4 augusti 1939. Staten delade ut pengarna och flera av vägarna skulle nu förbättras, bland annat landsvägen mellan Hedenäset och Lappträsk.
I Halland pågick en vapensmugglingsaffär, där köpman Rolf Pilarski misstänktes ha fått vapen av en Gestapo-man, som hette Fritz Schultz. I Jämtland hade den försvunna treåringen Gun kommit till rätta. NSD publicerade en bild på henne tillsammans med en lekkamrat.
I Överkalixbygden pågick höstskörden, med blandade resultat. De som hade lindor fick bra skörd, men för de som odlade på myrar och utängar blev det sämre. Hos kronotorparen N. O. Nordmark i Krokforsträsk, Lansån, hade man hittat ett timotejstrå som var hela 132 centimeter långt.
Utskeppningen från malmfälten var nära att slå rekord och pilsnertörsten i Sverige blev allt starkare. I Norrbotten tillverkade de 19 bryggerierna cirka 5,5 miljoner flaskor pilsnerdricka och 1,8 miljoner liter svagdricka per år.
På Udden i Luleå var det dags för hantverksfest. Hovsångare Martin Öhman uppträdde, Swingers orkester också. Arrangörerna lockade även med stora skämttävlingar och DM i dragkamp.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om