Simmaren Arne Borg hade stor show i Piteå

Foto:

År 19312009-07-26 15:23
Dynamitmän i Stureby, explosion i Björneborg, oroligheter i Sevilla - men inte en enda lokal händelse på NSD:s förstasida lördagen den 25 juli 1931.

Inne i tidningen fick man veta att I 19 slagit IFK Luleå med 3-2. I 19-centern Zetterlund gjorde hat-trick, och hade enligt NSD ”en kanon i varje fot”. Snickaren Frans Bäckström, Kalix, hade haft otur. Då han vevade ner rutan i sin brors bil gick den sönder, och han fick en skärva i ögat. Synen var hotad.

Cederroths annonserade om hälsodrycken Samarin, som ”utdriver urinsyran och uppfriskar blodet”. Flodmarks handelsinstitut i Luleå meddelade att man gav nya kurser. Där kunde man bli flink maskinskrivare eller skicklig bokförare.*

Vedskutorna Britt, Stanley och Hugo var på väg till Luleå hamn. Och det var brist i Övertorneå kommunkassor. Komminister J.A. Clanman skulle närvara vid kyrkostämman för att förklara bristen.
Ynglingen Nemo Nilsson hade fått åka till sjukhuset i Gällivare. Han snickrade, men högg sig i handen så att ”ett styggt står uppstod”.

I Piteå hade det varit stor show då simmaren Arne Borg hade uppvisning. Han simmade 400 meter på tiden 5,24,8. Och Kalixborna gladdes över den nya idrottsplats som höll på att byggas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!