Nils Adamsson sålde gummi via postorder

Foto:

År 19272009-07-21 13:12
Tidningen kom inte ut torsdagen den 21 juli 1927, men dagen innan hade NSD berättat om att det nu rådde fullständigt lugn i hela Wien i Österrike. Detta efter att 100 dödats och 1000 sårats i samband med oroligheter där kommunister gjort uppror.

Staten hade anslagit 37 000 kronor för att bygga ett skolhus i Karhuvaara och Tossa byar, nära Karungi. På brandstationen i Boden inträffade en olyckshändelse då brandsoldat Karl Andersson klämde armen mellan stången på motorsprutan och en vägg. Holger Albertsson från Månsbyn hade vunnit en elektrisk ampel vid midsommarfesten i Kalix.

Testamentet efter den avlidne stadskassören i Haparanda, Mikael Brännholm, visade att Brännholm donerat 40 000 kronor, bland annat till Haparanda stad. Vid Kiviranta i Torneälven hade man fångat över 5000 laxar under sommaren, meddelade en notis.

På radion spelades musik: Uvertyr till sköna Helena, La Mattinata och Dervischernas dans var några av de stycken som man kunde lyssna på. Nils Adamsson fortsatte sitt trägna annonserade för att sälja gummin. Nu var det sorterna Rajah, Pansarette och Extra lyx 606 som kunde köpas via postorder. Priserna varierade mellan fyra och tio kronor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!