"På spåret" har blivit landet största tv-program och varje fredag ser drygt två miljoner svenskar på underhållningen. Men i ärlighetens namn – visst hade det varit roligare att känna igen resmålen lite oftare? Därför erbjuder vi numera en Luleå-version av programmet. Tävla i lag eller testa dig själv.

Gör så här:

För att tävla i lag: Spela upp videoklippet och lyssna på ledtrådarna. När något lag vill gissa på resmål pausar ni filmen och laget skriver sitt svar på en lapp eller i en mobilanteckning. Fortsätt sedan resan till att övriga lag också svarat på samma sätt. När filmen är slut redovisas svaren och rätt svar på högst poäng vinner!

Ni kan också välja bort videoklippet och helt enkelt läsa upp frågorna nedan i rätt ordning. När något lag vill gissa på resmål säger de till och skriver sitt svar på en lapp eller i en mobilanteckning. Fortsätt sedan resan till att övriga lag också svarat på samma sätt. När filmen är slut redovisas svaren och rätt svar på högst poäng vinner!

Du kan även testa dig själv och se när du är beredd att dra i handbromsen.

Vars är vi på väg?

 

FLER RESMÅL:

 

 

Vars är vi på väg? Del 1

Vars är vi på väg? Del 2

Vars är vi på väg? Del 3

Vars är vi på väg? Del 4

Vars är vi på väg? Del 5

Vars är vi på väg? Del 6

Vars är vi på väg? Del 7

Vars är vi på väg? Del 8

 

10 poäng:

Vi åker i en båge mot område med valv. På vår destination är det mer snack och mindre verkstad, annat kunde sägas i början av 1900-talet.

 

8 poäng:

Klasskillnader har satt sina spår hos de boende och sedan 1975 har detta visat vägen. Minnet från konserver, havre och korn har däremot slocknat.

 

6 poäng:

Fabricius och Petersen är lokala namn som för tankarna till vår plats, ta hjälp av Maria Langs kommissarie Christer och du är bara ett brott ifrån att lösa gåtan.

 

4 poäng:

255 personer är permanent bosatta här, på sommaren blir området betydligt mer välbefolkat. Ikke sant? Här är handlingskraften på behörigt avstånd.

 

2 poäng:

Rimma med oss! Camping, idrottshall och naturskönt fik – välkommen till vår destination som heter ... ja, vadå?