Robotbasen gör encharmoffensiv mot LTU

Ett 25-tal studenter från Luleå tekniska universitet gästade på onsdagen robotbasen i Vidsel.

BLIVANDE ARBETSKRAFT? Robotbasen i Vidsel vill locka blivande ingenjörer vid Luleå tekniska universitet. På onsdagen gästade ett 30-tal studenter basen.

BLIVANDE ARBETSKRAFT? Robotbasen i Vidsel vill locka blivande ingenjörer vid Luleå tekniska universitet. På onsdagen gästade ett 30-tal studenter basen.

Foto: Tina Skiöld

VIDSEL2016-04-08 06:00

Försvarets materielverk (FMV), som driver Provplats Vidsel, visade upp sin verksamhet. FMV hade bjudit in dem eftersom man ser framtida behov av rekryteringar.

– Vi kommer helt klart ha ett behov att rekrytera välutbildat folk. Inom en 2-3 års period behöver vi anställa 5-10 personer. Det är framför allt ingenjörssidan som är intressant för oss. Det handlar om många olika typer av ingenjörer som bland annat ska arbeta med de tekniska system vi har på provplatsen, säger Paulina Nordin, ställföreträdande provplatschef.

Studenternafick anmäla intresse i samband med att Vidselbasen gästade den årliga arbetsmarknadsveckan på LTU i januari.

– Det här är en långsiktig planering som vi arbetar med. Vi vill visa att vi är en attraktiv arbetsgivare. Studenterna får en inblick i vår verksamhet och vilka olika yrken som finns på vår arbetsplats. Jag är övertygad om att det personliga mötet är viktigt. Det leder till relationer som sedan kan utmynna i ex-jobb, sommarjobb och tillsvidareanställningar. I dag har vi en student hos oss som gör sitt ex-jobb. Studenten var med på bussresan som arrangerades ifjol. Det visar att besöket ger effekt, säger Paulina Nordin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om