De hoppas på vinst

Barnens våningssäng kan göra Dan Johansson och Katri Törmänen till Sveriges härligaste hemmasnickare.Då vinner de 50 000 kronor, som ska bli carport och förråd.- Man är glad, säger Dan Johansson om finalplatsen.

Här är tävlingsbidraget - och den tävlande familjen. Högst upp Elias och Elliot Johansson. Nedanför sitter pappa Dan Johansson och mamma Katri Törmänen. Saknas på bilden gör sonen Emil Björk.FOTO: GÖRAN STRÖM

Här är tävlingsbidraget - och den tävlande familjen. Högst upp Elias och Elliot Johansson. Nedanför sitter pappa Dan Johansson och mamma Katri Törmänen. Saknas på bilden gör sonen Emil Björk.FOTO: GÖRAN STRÖM

Foto: Göran Ström

LULEÅ2011-05-28 06:00

Den lilla stugan i Brändkölen vid Alvik köpte de 2007. Sedan dess har Dan Johansson och Katri Törmänen jobbat på och renoverat.

Men det var efter att ha gjort en inbyggd våningssäng till barnen som paret fick smak på att tävla i hemmabyggen.

Bästa barnrummet
- Förra året ställde vi upp i hemmakanalens tävling om bästa barnrum. Då fick vi pris för det bästa sovrummet och vann 5 000 kronor, säger Katri Törmänen.

Den gången satt tv-kändisen Lulu Carter i juryn.

I våningssängen sover de två sönerna Elias, 4, och Elliot, 3. Eller sover förresten - de tycker lika mycket om att klättra i sängen, som Dan Johansson och Katri Törmänen designat som kojplatser.

Och det är med sängen som familjen är i tävlingstagen igen. Nu handlar det om tävlingen Sveriges härligaste hemmasnickare, som arrangeras av Aftonbladet och bygghandlaren Bauhaus.

- Vi fick en kick att renovera då de valde ut oss till finalen. Det har varit skytteltrafik mellan hemmet och stugan efter jobbet, säger Dan Johansson.

Omröstning
Programmet Sveriges härligaste hemmasnickare sänds på Aftonbladets hemsida. Programledare är Mattias Särnholm, som är känd från programmet Roomservice på Kanal 5.

Just nu pågår omröstningen som avgör om familjen Johansson-Törmänen ska bli en av de fem som gör upp om de 50 000 kronorna. De bidragen ska värderas av en jury. Hela familjen hoppas på vinst - för det finns behov av fler byggnader på stugtomten.

- Vi behöver en carport och ett förråd, säger Dan Johansson.

FAKTA Byggarfamiljens bästa tips
Här är Dan Johanssons och Katri Törmänens bästa tips för dig som ska förena renovering med heltidsjobb och småbarn:
1. Tänk igenom projektet ordentligt. Ta inte första bästa lösning bara för att det är enkelt.
2. Ha allt material på plats. Då slipper du slösa tid på att åka och hämta grejer.
3. Avsluta ett projekt i taget. Annars är risken
stor att du sitter med en massa ofärdiga byggnationer.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om