Sjöng tillsammans: ”Vi kan klara allt”

Fritidshemmens dag firades på tisdagen. Ingrid Lindberg sjöng tillsammans med barn, personal och föräldrar den egenkomponerade låten med budskapet att de är unga, starka och kan klara allt.

MÅNGA. Barn från kommunens alla fritidshem kom till Boden, däribland Amadeus Sundqvist och Theo Söderman från Björns fritidshem.

MÅNGA. Barn från kommunens alla fritidshem kom till Boden, däribland Amadeus Sundqvist och Theo Söderman från Björns fritidshem.

Foto: Lena Tegström

BODEN2017-05-10 06:00

Det är en sång som hon skrivit tillsammans med sin man, Johan Lindberg, för att hylla alla fritidshem i hela Sverige. Vad passar då bättre än att sjunga den tillsammans med alla barnen som samlades på Medborgarplatsen i Boden.

Dagen firas varje år för att uppmärksamma den verksamhet som bedrivs runt om i landet efter skoltid.

Barn och personal från fritidshemmen i kommunen slöt upp. På plats var ockås Clownen Lotta, gestaltat av fritidspedagogen Lotta Styvén. Hon rockade loss tillsammans med barnen på scenen som kom från Prinsen, fritidshemmet på Prästholmsskolan. De dirigerade rörelserna till alldansen.

Edvin Olsson, Wilma Bäck och Olle Boström från Björns fritidshem tycker om verksamheten.

– Det är roligt att vara på fritids för vi får vara ute och inne när vi vill, sa Wilma.

Edvin uppgav att det är bra där för de får göra roliga saker på loven, som att åka till stan och göra utflykter. Det gillar han.

– Jag tycker det är roligt att vara med alla andra barn och att man får ha roligt med sina kompisar, tillade Olle Boström.

De gillade fritidhemmens sång skarpt.

– Den är väldigt bra, sa Wilma och Olle i en mun.

Efter samlingen på torget marscherade alla till Hildursborg. Där fanns det möjlighet att prova på handboll, basket, drama, boxning, dans, brottning och cheerleading. Det var för de äldre barnen och de yngre hade egna aktiviteter. Wilma Bäck såg fram emot att bygga pärlplattor på sitt fritids. Även Edvin Olsson ville tillbaka dit och hitta på något att göra där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om