Ljusboden i ny ägo

Nu släcks ljusen på Ljusboden i Boden. Verksamheten har övergått till en ny ägare i Halmstad efter årsskiftet.- Någon dag ska alltid vara den sista, säger ägaren Stefan Forssberg.

Tack och adjö, för både ägare och butik i Heden. Ägarna Stefan och Agneta Forssberg har slutat med ljustillverkningen efter årsskiftet.

Tack och adjö, för både ägare och butik i Heden. Ägarna Stefan och Agneta Forssberg har slutat med ljustillverkningen efter årsskiftet.

Foto: Lena Leffler

BODEN2013-01-05 06:00

I tretton år har han och frun Agneta Forssberg drivit Ljusboden i Heden, utanför Boden. Nu har de sålt butiken Ljusboden till de nya ägarna i Halmstad.

- Hela vår verksamhet ska flyttas söderut. Ägarna är nya i branschen så vi kommer att lära dem vår produktionsutrustning, säger Stefan Forssberg.

Trogna kunder
Företaget har sålts via en mäklare så även personer i länet eller Boden som varit intresserade av ljustillverkning har kunnat lägga ett bud på företaget. På Facebooks hemsida har reaktionerna varit många när flyttbeskedet lades ut.

- Vi har många trogna kunder sedan flera år tillbaka så jag förstår reaktionerna. Men våra ljus går fortfarande att beställa i webbshopen fast från de nya ägarna, säger Stefan Forssberg.

Han tycker det känns bra att kunna lämna över ett så uppskattat företag till de nya ägarna.

- Ljusboden har i dag kunder i hela Sverige och vi säljer till både Finland och Tyskland. I dag finns också återförsäljare i runt 200-250 butiker i landet.

Fler resor
Ljusboden har sista åren varit utsatt för en del skadegörelse. Att makarna nu säljer butiken är inte kopplat till detta.

- Nej. Sedan en tid tillbaka har siktet varit inställt att sluta när pension närmar sig. Jag fyller snart 65 år och min fru är bara något år yngre.

Makarna Forssberg bommar igen sin företagslokal men kommer att bo kvar i sitt hus i Heden.

- Det känns bra att sluta när man är någorlunda frisk. Nu ska vi resa mer och ser fram emot att ha ett rikt socialt liv, säger Stefan Forssberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om