Lions Boden delade ut pengar

Lionsmedlemmarna från vänster Sven-Olof Nilsson, Gunnar Wikström, pristagarna Karin Sandelund, Gunnel Isaksson-Linder,  Jan Erik Nilsson och lionsmedlemmen Börje Carlsson. "Vi vill också tacka våra fruar Irene Nilsson, Vivivanne Carlsson och Anita Wikström för deras arbete", säger Sven-Olof Nilsson.foto: lena leffler

Lionsmedlemmarna från vänster Sven-Olof Nilsson, Gunnar Wikström, pristagarna Karin Sandelund, Gunnel Isaksson-Linder, Jan Erik Nilsson och lionsmedlemmen Börje Carlsson. "Vi vill också tacka våra fruar Irene Nilsson, Vivivanne Carlsson och Anita Wikström för deras arbete", säger Sven-Olof Nilsson.foto: lena leffler

Foto: Lena Leffler

Boden2012-02-08 06:00

Lions i Boden har delat ut pengar till Bröstcancerföreningen och
Prostatacancerförbundet i Norrbotten och kvinnojouren i Boden.

- Vi tycker att dessa föreningar är värd all stöttning för sitt fina arbete, säger Lars-Åke Nilsson, Lions i Boden.

Den 3 februari bjöd Lions på kaffe med semlor och delade ut sina penninggåvor på ett café i Boden. Varje jul har Lions en loppismarknad. Vinsten av försäljningen skänks till välgörande ändamål.

- Loppismarknaden har pågått i flera år. Vi jobbar tre, fyra dagar med insamling. Anhöriga till Lionsmedlemmar lägger ned ett stort arbete där. Den marknaden lägger grunden och sedan det som blir kvar säljer vi ut på skyltsöndagen varje år, säger Lars-Åke Nilsson.

Lions styrelse bestämmer var pengarna ska gå och har valt ut Bröstcancerföreningen, Kvinnojouren i Boden och Prostatacancer förbundet i Norrbotten eller "ProPsa Norrsken" som får 4 000 kronor vardera.

- Prostataförbundet kommer att ha ett öppet möte med information av urologöverläkaren Gunnar Pettersson framöver på gamla O II. Vi har även träffar varje vecka, säger Jan Erik Nilsson, ordförande.

Även Rotary
Bröstcancerföreningen representerades av Karin Sandelund.

- Vi har ingen förening i Boden utan lokala grupper med medlemmar på olika orter i länet. Pengar hoppas vi ska sätta lite guldkant för Bodens medlemmar. Kanske blir det ett biobesök. Vi har i dag vattengympa för bröstopererade som är gratis på Garnis rehab, säger Sandelund.

När det gäller Bodens kvinnojour så fick föreningen nyligen även pengar av Rotary.

- Pengar behövs alltid och vi är tacksamma för alla bidrag. Snart blir det sommar så vi hoppas köpa något som kan passa barnen och kvinnorna som kommer till oss, säger Gunnel Isaksson-Linder, Kvinnojouren i Boden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om