Klackarna i taket på Nepalfesten

Det kom mycket folk till fredsdagen. Totalt fick man in drygt 6 000 kronor.

Det kom mycket folk till fredsdagen. Totalt fick man in drygt 6 000 kronor.

Foto:

Boden2012-11-05 06:00

Tankeborgen Svartlå Fria har haft sin årliga fredfest. Skolans alla elever sjöng och spelade och 110 anmälda åt av den goda maten.

Varje år har skolan en FN-vecka son avslutades med fredagens fredsfest. Då jobbar eleverna med ett tema om internationell förståelse. I år hade halva gruppen i klass 5/6 förberett frågor att ställa till de konstnärer från Egypten, som just nu iordningsställer en utställning på Havremagasinet i Boden.

- Eleverna fick en bild av hur konstnärerna fortsätter kämpa för att få demokrati. De berättade sedan på fredsfesten om intervjun och om hur många som fortsätter kämpa för friheten, säger läraren Christina Sandberg.

Den andra gruppen elever hade också med hjälp av yngre elever på skolan gjort frågor till den internationella klassen i Harads.

Fadderskola
- De ville veta varför de kommit till Sverige. Svaren fick vi också veta på festen. Nu har vi också bjudit in klassen så de får hälsa på oss i Svartlå, säger läraren Christina Sandberg.

De har haft fadderskolan i Nepal i tolv år.

6 419 kronor
- Tidigare har skolan skänkt pengar till andra insamlingar. Vi tycker det är viktigt med solidaritetstanken, att man bara inte samlar till sig själv utan även tänker på andra. Vinsten blev 6 416 kronor vilket känns fantastiskt, säger läraren Christina Sandberg.

Under fredsfesten bjöds det också på underhållning av barnen och middag med Nepalmat. Hela behållningen på 6 419 kronor skänks till fadderskolan i Kathmandu i Nepal.

- Fredsfesten är väldigt populär bland föräldrar, barn och bybor och brukar locka fler än hundra personer. Vi var nog lika många i år, säger Sandberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om