Bloggen minns 2020 - del 14

Branden vid Polarbröd skakade om en hel bygd.

31 augusti besökte statsminister Stefan Löfven brandhärjade Polarbröd i Älvsbyn.

31 augusti besökte statsminister Stefan Löfven brandhärjade Polarbröd i Älvsbyn.

Foto: Jens Ökvist

Blogg2020-12-14 07:01

24 augusti skrev jag om den fruktansvärda branden vid Polarbröd i Älvsbyn – ett av de fundamenten för den lokala arbetsmarknaden och det lilla samhället.

För att sätta saken i proportion: Det är som om en arbetsplats med 32 000 anställda i Stockholms kommun helt plötsligt skulle brinna ned.

Älvsbyn och företaget står inför sin värsta och största utmaning någonsin. Vi är många som håller tummarna och hoppas att Polarbröd ska ta sig igenom den här krisen”, skrev jag på NSD:s ledarsida.

Positivt är dock att bolaget har ägare som står för långsiktighet och ansvarstagande. 

Redan 5 september kom beskedet att Polarbröd investerar stort i en första etapp i ett nytt bageri i Älvsbyn. 6 november meddelades att investeringen kommer att uppgå till hela 300 miljoner kr. Målet är att den klassiska storsäljaren polarkakan ska kunna bakas redan om ett år i Älvsbyn.

Det är mycket glädjande besked. Även i framtiden kommer svenska folket att kunna köpa och äta polarkakor som tillverkats i Älvsbyn.

Polarbröd är och förblir en viktig symbol för att det går att bedriva framgångsrika företag även i en liten kommun i norra Sverige.