Fyra Luleåspelare kan gå hela vägen till EM

14 kvar EM-aktuella spelare är kvar.

Ellen Nyström.

Ellen Nyström.

Foto: JOHANNA LUNDBERG

Blogg2021-06-03 12:39

Nu börjar det tajta till sig i jakten på en plats i det svenska EM-laget. I dag presenterade Svenska basketbollförbundet de 14 spelare som flyger ned till Frankrike för att spela de två sista träningsmatcherna mot just Frankrike innan mästerskapet startar i Spanien den 17 juni.

Och sett ur ett Luleåperspektiv finns det fyra spelare som fortfarande har chansen att ta sig in i den slutgiltiga truppen på tolv spelare som kommer presenteras senast runt 12 juni. Det handlar om Luleå Basket-stjärnorna Allis Nyström, Ellen Nyström och Matilda Ekh. Även den BG Luleå-fostrade collegespelaren Stephanie Visscher finns kvar bland de 14.

Däremot har Luleå Baskets Josefin Vesterberg tvingats lämna tillsammans med Fanny Wadling, som nyligen skrev på för Luleå, Umeås Cajsa Uhrström och Amanda Kantzy.

”Josefin har varit bra på vårt läger men i och med att Amanda Zahui och Lollo Halvarsson lämnat återbud har vi byggt ett mer guardorienterat lag och då fick Josefin inte plats”, säger förbundets generalsekreterare Fredrik Joulamo.