Förlusten som måste få konsekvenser

Det måste BC Luleå göra för att lyfta.

Touré Murry.

Touré Murry.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Blogg2020-12-27 20:45

Innan vi går in på det väsentliga, det vill säga BC Luleås söndagshaveri som basketlag, måste vi börja med att hylla Norrköping Dolphins som klev in i Luleå energi arena utan stjärnorna Adam Ramstedt, Kamau Stokes samt viktige rollspelaren Hampus Åhlin och vann. Det är oerhört starkt.

Men med det sagt: Var befinner sig BC Luleå egentligen? 

Tja, just nu är BC Luleå ett faktiskt ett lag för den nedre halvan av tabellen och på något sätt lyckas det bara prestera sämre och sämre för varje match som spelas, för varje träning som genomförs. Pricken över i:et i denna nedåtgående spiral blev förlusten mot Norrköping som faktiskt är ovärdigt en klubb av BC Luleås dignitet och nu är förstås frågan om det får några som helst konsekvenser?

Den borde. Den måste.

Frågan är var felet sitter? Det enkla svaret är att laget är felbyggt på alla möjliga sätt. 

BC Luleå vill springa. Men när det knappt finns enda kvalitetsspelare över två meter tas inga returer och då blir det svårt. För att inte säga omöjligt.

Laget vill skjuta mycket treor men har bara två skyttar som är pålitliga och som har betydelsefull speltid; Adam Rönnqvist och Daniel Hansson.

Men till sist landar vi ändå i att två av BC Luleås importer inte håller måttet sett till sina roller och lönekuvert.

NBA-meriterade Touré Murry värvades för att vara lagets bäste spelare och kan ibland visa upp hyggliga siffror. Men granskar vi hans spel är det bara tomt och innehållslöst. 31-åringen verkar inte ha någon som helst koll på vad som ska göras offensivt eller defensivt. Hans beslutsfattande är mer eller mindre horribelt och långa stunder går det inte att ha Murry på planen.

A.J. Davis är bara rakt igenom en medioker basketspelare. Långsam, svag, noll killerinstinktoch med ett trepoängsskott som är så lågprocentigt att det knappt är mätbart längre.

Steven Davis är en typisk rollspelare som bara ska springa och kämpa men i den här upplagan av BC Luleå tvingas han för ofta fatta kreativa offensiva beslut och det slutar sällan bra. Med rätt omgivning är dock Davis användbar.

Ja, ni förstår var jag vill komma. Det är förstås aldrig roligt att sparka på någon som redan ligger men jag kan inte se någon annan utväg än att klubben gör sig av med A.J. Davis och förhoppningsvis ersätter honom med Denzel Andersson.

Det samma gäller Touré Murry som med sitt spel, och trista kroppsspråk, bara stjälper laget. Inte lyfter och hjälper.

Det är förstås aldrig roligt att tvingas ge en spelare ett sådant besked men ibland krävs obekväma beslut. Görs allt detta kan det visa sig att den förlusten mot Norrköping är det bästa som hänt BC Luleå den här säsongen.