Klart: Assi har anställt ny tränare

Den förre Bergnäsettränaren Kenneth Pääjärvi tar över Assi IF.

15 maj 2019 15:25

Det var i slutet av förra veckan som nyheten kom att Kenth Wärja lämnar sitt uppdrag som huvudtränare för Assi IF efter endast fyra matcher.

Anledningen var att han och spelargruppen haft olika syn på hur man skulle spela.

Första matchen utan Wärja slutade med 1–3-förlust mot Hammarby – säsongens första nollpoängare.

Då meddelade sportchefen Marcus Roininen att man hoppades presentera en ny huvudtränare onsdag den här veckan.

Under dagen blev det också klart att den förre Bergnäsettränaren Kenneth Pääjärvi, 52, tar över.

I går hade Sporten uppgifter om att så skulle bli fallet, men då svarade Pääjärvi: "Inte aktuellt med Assi i dagsläget. Men kommer frågan så vet man aldrig".

Pääjärvi lämnade Baik inför årets säsong, efter sex år i föreningen. Redan då öppnade han för att träna ett damlag. Nu blir det så.

– Jag har bara hört positiva saker om Assi IF och när jag dessutom känner personer som jag skall arbeta tillsammans med så känns detta tryggt. Jag ger mig in i detta uppdrag med mycket “positiv energi” och det skall verkligen bli roligt att prova på den nivå som elitettan är inom elitfotbollen i Sverige. Känner mig faktiskt hedrad av att få denna möjlighet och skall göra det jag kan, för att hjälpa laget i det fortsatta seriespelet, säger Pääjärvi i ett pressmeddelande.

Förutom Bergnäset har Pääjärvi också varit assisterande tränare i Alviks IK, huvudtränare i Notvikens IK och Lira BK:s P15-lag, samt spelande tränare i Brändöns IF.

Vid sin sida kommer han att ha Marcus Roininen och Ingvar Gälman som assisterande tränare.

"Med dessa personer som ansvariga för laget känner vi att vi både får in ny energi och dessutom kan bygga vidare på den erfarenhet som finns i klubben utav damfotbollen. Vi hälsar Kenneth Pääjärvi välkommen till oss och skall göra allt vi kan för att ge förutsättningar för ett framgångsrikt tränarskap i klubben", skriver klubben i pressutskicket.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Olofsson