Förlust efter tränarkaoset: "Gjorde lite taktiskt fel"

En katastrofal start på matchen sänkte Assi i matchen mot topplaget Hammarby. Dock kan hemmalaget ta med sig en bra andra halvlek efter säsongens första förlust, 1–3.

12 maj 2019 18:00

Det var två obesegrade lag som möttes i regnet på Billerud Kornsäs Arena. Men det var ändå stor skillnad i antalet inspelade poäng. Hammarby kom till match med tre vinster och en oavgjord medan Assi endast hade mäktat med fyra oavgjorda matcher.

Och det märktes att det skilde sex poäng mellan lagen i början av matchen.

Hammarbys dominans var total och redan efter 22 minuter stod det 0–3.

– Synd att de fick göra tre mål i början. Vi är inte riktigt med, säger vänsteryttermittfältaren Emelie Helmvall, hemmalagets bästa spelare.

Assi skapade inte mycket i första halvlek frånsett efter en hörna i 19:e minuten där sista avslutet blev ett skott utanför.

Till andra halvlek kom Assi ut som ett nytt lag.

Hemmalaget började ta för sig mer och få till spel på offensiv planhalva.

– Vi vinner många fler dueller och skapar en hel del offensivt, säger Emelie Helmvall.

En reducering kom också i 58:e minuten efter att Emelie Helmvall gjort en snabb rusch på vänsterkanten. Hon avslutade med ett rappt skott som målvakten tippade rakt ut till en fristående Fanni Pietikäinen som kunde slå in bollen i tomt mål.

– Jag gillar att komma på det här sättet, säger Emelie Helmvall som dock ännu inte själv gjort något mål i årets serie.

Förra säsongen blev det tio.

– Tidigare har vi inte haft så mycket till anfallsspel. Huvudsaken är att någon gör målen, säger Helmvall.

Några fler mål blev det inte heller för något av lagen. Faktum är att Hammarby inte skapade mycket under matchens sista 45 minuter.

– Jag tycker totalt sett att vi gör en bra prestation. Det tar vi med oss inför kommande matcher, säger Emelie Helmvall.

Det blev alltså förlust för nya tillfälliga (?) tränarkonstellationen Marcus Roininen och Ingvar ”Igge” Gälman.

– Vi hoppas det är klart med ny huvudtränare till onsdag. Tanken är sedan att jag och ”Igge” blir kvar som assisterande tränare, säger Marcus Roininen.

Han analyserar matchen så här:

– Först och främst är Hammarby ett riktigt bra lag. Sedan tar jag på mig att vi gjorde lite taktiskt fel i första halvlek, förutom att vi hade för många bolltapp. Vi ändrade lite till andra och pressade inte så högt. Då vänder vi matchen till vår fördel. Jag tycker också att våra byten i halvtid blev lyckade.

Till den här matchen gjorde forwarden Moa Öhman comeback efter USA-äventyret. Hon behöver några matcher på sig för att komma i form.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
K-L SUNDQVIST