Assitränaren avgår: "Inte överens"

Assi IF skakas av ett tränaravhopp fyra omgångar in i Elitettan. Kenth Wärja har valt att lämna sitt uppdrag som huvudtränare för laget eftersom han inte kommit överens med spelargruppen.

9 maj 2019 11:20

Under torsdagsmorgonen meddelade Kent Wärja klubben att han avgår som huvudtränare för Assi IF. Anledningen till det oväntade avhoppet ska vara att han inte kommit överens med spelargruppen. Och att spelarna ansåg att man inte fått ihop spelet på det man önskat under de fyra första omgångarna.

– Spelarna och jag har varit fullständigt överens om att vi har olika uppfattningar om hur laget ska drivas. Som huvudtränare tar jag ju självklart ansvaret för att jag inte fått ihop spelargruppen på det sättet som jag önskat. Då blir det säkert bättre utan mig. Jag önskar dem lycka till i fortsättningen, säger Kenth Wärja.

Kan du utveckla vad det är som ni inte är överens om?

– Bland annat hur vi ska spela vår fotboll, vi tycker olika där och då fungerar det inte. Men jag har full respekt för att de tycker på ett sätt och det är inga hard feelings från min sida. Jag står för min uppfattning om hur vi ska driva det och de har sin.

– Vi har försökt utveckla vårt spel men med tio nya spelare i truppen har jag inte fått ihop det riktigt och fått börja om från början. Hela vår centrallinje är i stort sett utbytt sånär som på Jaclyn Sawicki som var med förra året så på den vägen är det.

Hur visades deras missnöje?

– Vi diskuterar ju varje vecka hur vi ska spela. Både vårt eget spel och vilka vi möter men det är inte så att vi haft massa hårda ord mot varandra. Vi är inte osams på något sätt.

Laget är obesegrat efter de fyra första omgångarna i Elitettan men väntar fortfarande på säsongens första seger.

– Jag tycker att vi har gjort bra resultat och de 13 matcherna efter att jag tog över i juli i fjol förlorade vi bara två matcher. Den här säsongen har vi en spelartrupp på 17 spelare vara 10 är nya. Jag tycker även där att vi lyckats bra mot bra motstånd men vi är som sagt inte överens om hur vi ska spela och driva det här vidare och det är därför jag hoppar av helt enkelt, svårare än så är det inte.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kent Vikström