"Vi ska fortsätta vara bäst på att bevaka Luleå Hockey"

NSD och Kurirens sportchef Anton Olofsson berättar om den Luleå Hockey-bevakning som sportredaktionen har levererat under premiärveckan, men även vad som kommer under resten av säsongen.

Snart drar det i gång. Följ vår hockeybevakning under hela säsongen.

Snart drar det i gång. Följ vår hockeybevakning under hela säsongen.

Foto: montage

Ishockey2021-09-09 10:18
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hej, du nya prenumerant som hoppade på tåget i samband med vår livesändning från Uleåborg i fredags – eller du trogna prenumerant som varit med oss i 5, 10, 20 år, eller kanske ännu längre än så.

Oavsett vilket är vi lika tacksamma att ni värdesätter den journalistik vi gör kring sport i allmänhet, men ishockey och Luleå Hockey i synnerhet.

Det intresse som ni visar för ishockey är i en klass för sig och tveklöst det som allra flest tar del av i vår sportbevakning. Den tydligheten från er läsare försöker vi ta vara på och möta med så bra bevakning vi bara kan.

En lång försäsong är på väg mot sitt slut och vi är nu mitt inne i premiärveckan.

En vecka som för spelare, supportrar, men även oss journalister är speciell. Vi känner alla hur det bubblar och är på väg att brisera på lördag när såväl SHL- som SDHL-laget ska visa upp vad de tränat för hela sommaren.

Den här veckan har vi därför intensifierat vår bevakning och liverapporterat varje dag från träningarna i Coop Norrbotten Arena. Vi följer skadeläget i herrlaget där kapten Erik Gustafsson missade måndagens ispass, berättar spelet bakom Luleå/MSSK:s senaste stjärnvärvning, samt håller utkik på hur tränarna Thomas Berglund och Mikael Forsberg tänkt formera sina trupper.

Dessutom publicerar vi löpande intressanta reportage där du får lära känna spelarna mer på djupet. Visste du att Juhani Tyrväinen har fullt med metall i ansiktet? Att Kim Johansson brast ut i gråt när han blev klar för Luleå Hockey? Att Anna Kjellbin är mycket framgångsrik, även utanför isen, med sin app? Vi ger dig snackisar att ta vidare till kafferummet på jobbet, middagsbordet där hemma, eller ishallen till premiären. Du som läser oss har helt enkelt lite mer kunskap.

Alla dessa reportage kan du också ta del av i den årliga Hockeybilagan som levereras i brevlådan 11 september. Lagom till premiären. 48 sidor rymmer som vanligt massor av matnyttigt.

Nyheter för i år då?

Jo, några sådana har vi att bjuda på.

Vi har presenterat ett krönikörs-nyförvärv i Linus Omark-klass. Även det en "hemvändare" som regelbundet kommer bjuda på läsning under säsongen – nämligen Pelle Johansson.

Vi kommer också att utse månadens spelare och leverera längre intervjuer med dessa. I slutet av säsongen utser vi årets spelare.

Men framförallt är vårt löfte till er läsare att fortsätta på den inslagna vägen. Vi hoppas att ni gillar det vi levererar varje dag och hur vi har jobbat de senaste åren. NSD och Kuriren är bäst i Sverige på att bevaka Luleå Hockey. Så kommer det vara framöver också.

Tack för att ni är med oss och fortsatt trevlig läsning!

Bevakningen

Här är några av de större delarna vi utlovar i vår Luleå Hockey-bevakning:

* I snitt minst en artikel per dag om Luleå Hockey. Där fokus ligger på nyheter kring lagen och föreningen. Vår ambition är att fortsätta vara bäst i Sverige på silly season, men också att ge senaste nytt kring skador, formationer, eller annat av högt nyhetsvärde.

* Liverapportering från samtliga matcher och vissa träningar, plus en bevakning av hög klass i både text och bild. Du får svar på snackisarna när ditt favoritlag har spelat. Plus att vi ger analyser från matchen.

* Återkommande krönikor. Dels från vår sportredaktion, men även av profilen Pelle Johansson.

* Månadens spelare. Varje månad utser sportredaktionen en pristagare som vi sedan gör en längre intervju med. I slutet av säsongen utses årets spelare.

* Hockeybilaga på 48 sidor inför säsongen med all matnyttig information om spelare, trupper och spelscheman – samt långa reportage med SDHL-, SHL- och Hockeyettaspelare.