Klart: Komediserien får ny säsong

Felix Herngrens nya tv-serie "Andra åket", som spelats in i Björkliden, får en ny säsong – innan premiären ens är avklarad.

6 november 2018 12:02

På söndag, den 11 november, är det premiär för tv-serien "Andra åket" som spelats in i Björkliden genom produktionsbolaget FLX och Filmpool Nord. För snart en månad sedan avslöjade nöjesredaktionen att en andra säsong diskuterades och under tisdagen meddelade SVT att beslutet är taget.

–Det är väldigt roligt att få ge grönt ljus åt en andra säsong av "Andra åket". Extra roligt för att den här serien introducerar flera nya superbegåvningar för den breda publiken, säger Anna Croneman, programchef på SVT Drama.

LÄS MER: Premiären nära – säsong två på gång

I en tidigare intervju berättade Jenny Grewdah, projektledare på SVT, att det kändes viktigt att ge den länsproducerade serien tid eftersom det kan ta tid att sälja in komedier till publiken.

– Det känns extremt roligt att det är en vinterserie, det är inte ofta man ser det, och sedan är det ett superplus att det är i Norrland. Dessutom är det en fantastisk "cast", med både nytt och gammalt, brett och ungt och allt möjligt. Det känns jättefint och jätteroligt. Det känns som att det kan bli en riktigt rolig och bra serie som hela familjen kan titta på tillsammans, sa hon.

LÄS MER: Skådespelarna som syns i nya komediserien

"Andra åket" handlar om Madde (spelad av Sanna Sundqvist) som flyttar upp med sin familj till sin hemby för att driva vidare ett fjällhotell. Felix Herngren, som ligger bakom serien, har beskrivit det som en bladning av hans tidigare succéer "Bonusfamiljen" och "Solsidan".

– Jag är väldigt glad över beskedet från SVT att vi får göra en säsong till av "Andra åket", en serie jag personligen är extra förtjust i. Serien har en fantastisk mix av nya stjärnskott och etablerade proffs och det ska bli ett nöje att fortsätta samarbetet med dem", säger Herngren i ett pressmeddelande.

TV: Smygtitta på länets nya humorserie

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser