Tränarens öppenhet om vägen ur depressionen

I veckans avsnitt av Fotbollsfredag gästar tränaren Patrik Nilsson. 32-åringen från Arvidsjaur berättar om sitt kontroversiella beslut som ledde till att han fick sparken från elitettanlaget Morön för en tid sedan och hur han hanterade beskedet som han fick via ett telefonsamtal. Han riktar även kritik mot hur klubbar i Norrbotten och Västerbotten satsar för att nå eliten. "Klubbarna börjar i fel ände och jag tycker det är galet fel väg att gå", säger han i podcasten.

Veckans gäst i Fotbollsfredag är Arvidsjaursonen och tränarprofilen Patrik Nilsson.

Veckans gäst i Fotbollsfredag är Arvidsjaursonen och tränarprofilen Patrik Nilsson.

Foto: Jörgen Bergkvist/Per Sandberg

Fotboll2021-10-08 05:00

I spelaren ovan går det att lyssna på det 32:a avsnittet av podcasten Fotbollsfredag. Veckans gäst Patrik Nilsson berättar öppenhjärtigt om när han gick in i väggen och varför han gjorde det. Men också om vägen ur depressionen och om ögonblicket som fick allt att vända när det var som mörkast.

Patrik Nilsson har hunnit med massvis i sin tränarkarriär trots att han bara är 32 år. I avsnittet berättar han hur han fick IFK Arvidsjaur att blomstra tack vare ett integrationsprojekt, om krocken mellan sin ledarfilosofi och de två Västerbottensklubbarna han varit i, om succén i Storfors AIK och mycket, mycket annat.

Podcasten går även att hitta på podcastplattformar som Spotify, Acast, Podbean och andra appar där poddar finns.

Avsnittet är producerat av Jesper Sandberg och Albin Ohlin.

Vill du lyssna på tidigare avsnitt? Här finns alla avsnitt från Fotbollsfredag. 

Fotbollsfredag med Jesper Sandberg och Herman Öberg
Fotbollsfredag med Jesper Sandberg och Herman Öberg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!