Serieledarnas första förlust: "Var en riktig skitmatch"

Serieledarna IFK Kalix åkte på sin första förlust för säsongen. Laget förlorade lördagens bortamatch mot Lira med 1–3. "Vi gjorde en riktig skitmatch", säger Kalix lagkapten Robin Kattilavaara.

Peter Stock, tränare, och hans IFK Kalix tvingades inkassera säsongens första förlust när man föll mot Lira på bortaplan.

Fotboll2023-05-07 14:32

IFK Kalix kom till Porsö IP med fyra raka segrar i bagaget – men där tog det tvärstopp.

Efter dryga halvtimmen spelat så tog hemmalaget, Lira, ledningen efter ett mål av Måns Kenttä.

– Första halvlek kom vi aldrig upp i nivå och vi var allmänt slarviga med bollen, säger Kattilavaara.

I halvlekens sista minut åkte gästerna på en riktig kalldusch då Liras lagkapten, Jesper Olsson, satte den psykologiskt viktiga tvåan innan halvtidsvilan.

– Visst hade det varit skönt att bara ligga under med ett mål inför andra halvlek, men jag vet inte om det spelade någon roll för känslan efter första var att vi låg under med fem mål.

I andra halvlek så jagade IFK Kalix och man fick också i en reducering, men närmare än så kom man aldrig.

– Vi får inte gräva ned oss för detta. Fyra segrar på fem första är riktigt bra, säger Kattilavaara.

Boden City mötte seriejumbon Röbäck på bortaplan och lagen bjöd de 23 personerna på läktarna på en riktig målfest.

Boden började med att ta ledningen efter dryga kvarten spelat i Umeå och det var Nicolas Morales som gav laget ledningen. Sedan dröjde nästa mål.

Inte förrän fyra minuter in i andra kom kvitteringen.

Kvitteringen väckte Boden som på elva minuter gick från 1–1 till ledning med 4–1 och givetvis var matchen avgjord där.

Fakta

Lira–IFK Kalix 3–1

Mål, Lira: Måns Kenttä, Jesper Olsson, Nino Tietäväinen. Kalix: Robin Kattilavaara.

Röbäck–Boden City 2–5

Mål, Boden: Yannick Ada 2, Edson Junior Silva Daio 2, Nicolas Morales.