Tackar IFK Luleå-anfallaren för uppflyttningen

Seriesegraren Emanuel Swedi gästar veckans avsnitt av Fotbollsfredag. Där berättar han om vad som fick BBK-spelarna att tända till lite extra inför bortaderbyt mot IFK Luleå.

Fotboll 21 oktober 2022 05:00

Bodens BK vann division 2 Norrland och är klar för spel i norrettan nästa år. 18-årige seriesegraren Emanuel Swedi gästar Fotbollsfredag där han tar er lyssnare genom hela BBK:s säsong. Inför det viktiga derbyt mot IFK Luleå på bortaplan, som BBK vann med 1–0, var det en speciell grej som fick Bodenspelarna att bli extra motiverade.

– Oscar Faulds avgjorde ju mot Kiruna FF på Nyabvallen och då sa han i en intervju med er att han tyckte IFK Luleå var ett mycket bättre lag än oss (BBK) och att vi skulle tappa poäng. Det är något som har motiverat oss och ni kanske såg den drivkraft vi hade mot just honom i derbyt, säger Emanuel Swedi i podcasten och fortsätter:

– Vi har Oscar Faulds att tacka för vinsten mot IFK Luleå. Det fungerade som tändvätska.

Vidare berättar Swedi om alla sina provspel. 18-åringen har varit i Malmö FF, Örebro SK, belgiska Genk och ett lag i Saudiarabien. Han hyllar sin lagkapten och berättar även om vad som ska göra att BBK kan bli ett stabilt lag i norrettan nästa säsong. Det och mycket, mycket mer får ni höra om i veckans avsnitt.

Podcasten går även att hitta på podcastplattformar som Spotify, Acast, Podbean och andra appar där poddar finns.

Avsnittet är producerat av Jesper Sandberg, Herman Öberg och Albin Ohlin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa