Omskrivne stjärnan laddar upp på Dundret

Han är en av sportens största herrstjärnor. Nu är det klart att den omskrivne 25-åringen världscupladdar på Dundret.

Henrik Kristoffersen världscupladdar på Dundret.

Henrik Kristoffersen världscupladdar på Dundret.

Foto: Monica Olofsson/Cornelius Poppe

Sport2019-09-25 20:25

Han har vunnit VM-guld i storslalom och både silver och brons på OS.

Nu är det klart att den norske storstjärnan Henrik Kristoffersen, som blev totaltrea i världscupen i vintras, laddar upp på Dundret inför slalompremiären i finska Levi (24 november).

–Väldigt spännande start för oss, säger Tobias Larsson, verksamhetschef på Dundret, i ett pressmeddelande.

På senare år har Kristoffersen även skapat en hel del rubriker utanför tävlingspisten. Han och norska skidförbundet har haft en flerårig tvist som fick sitt slut efter den senaste tävlingssäsongen.

Kristoffersen stämde det norska skidförbundet för att rätt att ha sin personliga sponsor på hjälm- och mössplatsen. Rättegången hölls i mars och den 6 maj meddelade Oslos tingsrätt att Kristoffersen förlorade målet.

Larsson berättar att Dundret, som i april förvärvades för 90 miljoner kronor av Gällivare kommun, har högt tryck när det gäller alpinisterna som vill träna på anläggningen i november månad. Exempelvis är det klart att det svenska juniorlandslaget ska bedriva försäsongsträning på Dundret mellan 7–15 november

Jeanette Wäppling, ordförande Dundret Gällivare Fjällanläggning AB:

– Det är ett bra kvitto på att vi gjort rätt som köpt Dundret och det bådar gott inför den kommande utvecklingen av anläggningen.

Läs även: Så ska kommunen lyckas med Dundret

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!