"Bulans" förväntningar inför löftets återkomst

Isac Lundeström är tillbaka och återförenas med sina gamla kedjekamrater. Här är Thomas "Bulan" Berglunds förväntningar på 19-åringen.

12 januari 2019 08:00

Läs mer:Lundeströms ord inför comebacken

Luleå Hockeys huvudtränare Thomas "Bulan" Berglund väljer, föga förvånande, att återförena Isac Lundeström tillsammans med Einar Emanuelsson och Emil Larsson.

– Jag förväntar mig att alla (i kedjan) jobbar hårt. Sedan naturligtvis att de tar med sig sin individuella skicklighet så mycket som möjligt, säger Berglund som är glad över att ha Lundeström tillbaka i truppen.

– Det är bra. Vi får in en till kraft i laget, en duktig hockeyspelare.

Vad betyder det för Luleå Hockey att få in honom i laget?

– Det återstår att se. Men man ska inte ha så höga förväntningar. Han kommer från en ganska brokig säsong som varit upp och ner med JVM och allt det där, säger "Bulan" och fortsätter:

– Det får ta den tid det tar (att komma in i SHL-tempot) och det vikiga är att Isac jobbar hårt. Då kan han växa in i laget successivt, vi ska inte förvänta oss några "hypergrejer" från honom.

Han fortsätter:

– Isac är en duktig hockeyspelare. Men vi ska inte heller haussa upp förväntningarna heller. Det enda vi kräver är att han jobbar hårt och nyttjar sin skicklighet.

Kedjekamraten Einar Emanuelsson är riktigt glad över att ha tillbaka 19-åringen i laget.

– Det är kul att ha Isac tillbaka. Alla vet att det är en bra hockeyspelare, det ska bli kul att spela med honom igen, säger Emanuelsson som har en bra känsla inför återföreningen i lördagens bortamatch mot Örebro.

– Det kändes som att det gick bra för hela kedjan förra året. Givetvis hoppas man att det kan gå bra nu igen. Isac är en väldigt lätt center att spela med. Han är bra bägge vägarna. Skicklig offensivt och tar stort ansvar defensivt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Jakobsson