Misstänkt försatt på fri fot

Den man i 25-årsåldern som är misstänkt för vållande till annans död är efter en tragisk olycka utanför Niemisel i söndags är nu släppt på fri fot. Enligt åklagaren är mannen alltjämt skäligen misstänkt.

14 augusti 2019 11:35

Läs mer: Mannen skäligen misstänkt

Läs mer: Utreder vållande till annans död

Kvinnan som omkom var i 25-årsåldern och hon föll ur en bil i närheten av Niemisel i Luleå kommun i söndags. Kvinnans pojkvän anhölls av polisen på olycksplatsen då han misstänktes för grovt vållande till annans död.

Under tisdagen hölls ett förhör med mannen där han lämnade en version om vad som hade inträffat, exakt vad mannen har sagt vill hans försvarare inte säga annat än att han förnekar brott.

Kammaråklagare Ulla-Karin Lindström har nu beslutat att mannen ska försättas på fri fot. Anhållandet hävdes av åklagare i dag kl. 11.02. Mannen är fortfarande skäligen misstänkt och utredningen fortsätter. Enligt åklagaren Ulla-Karin Lindström finns det inte längre skäl att hålla mannen frihetsberövad.

Under tisdagens förhör med den misstänkte hade advokat Karoliina Ikonen hoppat in istället för advokat Magnus Söderlind, som är mannens egentliga försvarare.

– Jag tror att min klient kommer att frias helt från misstanken om grovt vållande till annans död om någon dag. Min klient har hela tiden sagt att han är oskyldig till den tragiska olyckan, säger Magnus Söderlind.

Ända sedan utredningen startade fanns det två teorier. Antingen hade pojkvännen knuffat ut kvinnan från bilen eller så hade hon själv hoppat eller ramlat ut från fordonet.

Polisens fortsätter dock att utreda ärendet i hopp om att klargöra vad som orsakade att kvinnan hamnade utanför bilen.

tommy.lundqvist@norrbottensmedia.se

0920-26 30 31

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tommy Lundqvist