Polisen utreder vållande till annans död

En kvinna föll ur en bil under färd, sydväst Niemisel. Kvinnan avled och föraren anhölls under söndagsnatten. Advokaten Magnus Söderlind hävdar att hans klient är oskyldig.

12 augusti 2019 17:09

Läs mer: Här dog kvinnan

Olyckan inträffade på söndagen vid 17.30 på väg 760, sydväst om Niemisel.

En kvinna i 25-årsåldern misstänks ha fallit ur en bil i farten. Hon fördes till Sunderby sjukhus men avled av sina skador.

Föraren av fordonet, även han i 25-årsåldern var kvar vid olycksplatsen när polisen anlände.

Han gripen av polisen och är nu misstänkt för vållande till annans död. Polisen kommer nu att utreda om kvinnan hoppat ut ur bilen av fri vilja eller om hon knuffades med våld ur fordonet.

– Förundersökningen får visa hur olyckan har gått till men det verkar som att hon på något vis fallit ut ur bilen i farten, säger Fredrik Nilsson, vakthavande befäl hos polisen.

Polisen vet inte vad som hänt i bilen men kan inte utesluta brott.

– På något vis har kvinnan hamnat utanför bilen. Föraren kan ha brustit i sitt ansvar som förare. Vi inleder en förundersökning för att en person är avliden, säger Fredrik Nilsson.

Eftersom polisen inte kan utesluta brott har de genomfört en brottsplatsundersökning på olycksplatsen och bilen är tagen i beslag.

Under måndagen fortsatte utredningen. Ärendet leds nu av kammaråklagare Ulla-Karin Lindström som är förundersökningsledare.

– Jag ska läsa in mig på ärendet samtidigt som teknisk undersökning ska göras på bilen, säger Ulla-Karin Lindström till Norrbottens Media.

Hon säger vidare att den anhållne mannen i nuläget misstänks för grovt vållande till annans död.

Den misstänkte mannen har fått en försvarare, advokat Magnus Söderlind. Han är övertygad om att hans klient inte har gjort något brottsligt.

– Min klient kommer att bli försatt på fri fot inom 24 timmar. Han har inte begått något brott, säger Magnus Söderlind.

Han säger att han inte varit med på något förhör ännu men det kommer att ske troligen på tisdag.

Polisen meddelar att kvinnans anhöriga är underrättade.

Vad som är försvårande för den misstänkte mannen är att han är tidigare dömd för brott mot den döda kvinnan. I maj i år dömdes mannen till en månads fängelse för att misshandlat henne efter att ha slagit henne på låret med ett par hörlurar men också för två fall av skadegörelse där kvinnan i alla tre delar var målsägare.

Under hösten 2018 dömdes han också för misshandel mot kvinnan. Den här gången ska mannen ha rispat henne med en kniv.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tommy Lundqvist