"Skapade gårdagens snackis i kommunhuset"

En kaffemaskin i Luleås stadshus var en sak som testades i vårt bakterietest. Nu frågar vi kommunikationschefen Roger Jönsson, hur reagerade du?

Testmetoden används för rengöringskontroller och visade på mer än tre bakteriekolonier per kvadratcentimeter. Tryckplattan var helt överväxt, vilket klassas som otillfredställande ur hygiensynpunkt.

Testmetoden används för rengöringskontroller och visade på mer än tre bakteriekolonier per kvadratcentimeter. Tryckplattan var helt överväxt, vilket klassas som otillfredställande ur hygiensynpunkt.

Foto: Petra Älvstrand/Frilans

Luleå2019-03-12 17:59

LÄS MER: Så snuskigt är Luleå

– Jag kommer inte att lägga om mitt liv utan får väl "gambla" i fortsättningen, säger Roger Jönsson med ett skratt.

Roger Jönsson jobbar på våningen vars kaffemaskin vi undersökte i vår rengöringskoll. Att provet blev överväxt med bakterier, en indikation på att den kunde rengöras oftare, tar han med ro.

– Jag har inte sett någon försiktighet kring kaffemaskinen. Däremot skapade ni gårdagens snackis i kommunhuset. Det var många som hade läst artikeln, kommenterade den och skojade med sig själva när de tog kaffe, säger han.

Roger Jönsson dricker själv vanligtvis en kopp kaffe på jobbet.

– Och jag fortsätter med att dricka en kopp om dagen, säger han.

– Jag anar att det skulle se ut så där var du än tar, men det man inte vet lider man inte av, fortsätter han.

En annan sak tog Roger Jönsson mer fasta på. Att smittskyddsläkaren Anders Nystedt sa att han är så yrkesskadad att han undviker bufféer.

– Jag tänkte på hur många bufféer jag har ätit och att han som proffs undviker det. Men jag fattar det som att han inte utesluter risken, och vissa risker får man ju lov att utsätta sig för, säger han.

Brukar du äta lunchbuffé?

– Nej, jag tillhör ju de här som tar en tjugominuters lunch med gårdagens rester. Men jag kommer att fortsätta äta buffé när jag äter det, tills den dagen man blir sjuk. Det är väl som med allt annat att det är när man åker dit som man börjar tänka efter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om