Affärsnätverk ingen syjunta

Nätverket Business by women in Boden växer så det knakar. Det är ett nätverk för kvinnor som driver och leder företag. "Det är ett affärsnätverk och ingen syjunta", säger Ann-Louice Lövgren Engström.

INITIATIVTAGARE. Lisa Nyström och Ann-Louice Lövgren Engström är initiativ­tagare till nätverket.

INITIATIVTAGARE. Lisa Nyström och Ann-Louice Lövgren Engström är initiativ­tagare till nätverket.

Foto: Lena Tegström

BODEN2016-03-18 14:53

Länsstyrelsen beviljade medel till sex projekt inom jämställd regional tillväxt. Ett av dessa drevs av Ann-Louice Lövgren Engström, som även fick medel av Bodens kommun.

Läs mer: Lokal nätverk ger nya affärskontakter

Ann-Louice Lövgren Engström gjorde en förstudie med syfte att starta ett långsiktigt projekt för att skapa affärsnätverk för kvinnor och män i Boden, eftersom det saknades. Studien byggde på intervjuer för att bland annat inventera hinder, problem och önskemål. Slutrapporten och resultatet skulle ligga till grund för en fortsättning.

– Det här är nästa steg, säger Ann-Louice Lövgren Engström.

Lisa Nyström påpekar att det är ett ideellt affärsnätverk för kvinnor.

Initiativet togs i samband med en utbilning om tillväxt och affärsutveckling. Den var både för män och kvinnor, men det deltog bara kvinnor och Ann-Louice Lövgren Engström säger att det fanns kvinnokraft i luften.

– Vi pratade om att det fanns ett behov och att vi skulle starta ett nätverk.

På första träffen i februari kom fem. Nu på tredje träffen i veckan var de 22.

– Vi växer hela tiden.

Träffarna består av frukostmöten var tredje vecka. Kommunen bidrar med pengar till själva frukosten och mötena har en tydlig struktur. Varje deltagare inleder med en kort presentation av sig själv. En föreläsare håller ett föredrag om ett för nätverket intressant ämne.

På torsdagen var det Leif Engström, näringslivsutvecklare på Bodens kommun, som talade om olika stöd- och utbilningsinsatser.

– Därefter har vi en dialog om ett intressant ämne som jämställdhet eller marknadsföring. På det sättet bygger vi kunskap i gruppen, säger Ann-Louice Lövgren Engström.

Därefter informerar deltagarna om event i länet, som är bra för dem som företagare.

Varför är det viktigt att nätverka för kvinnor?

– Syftet är att kvinnor som driver företag ska ges möjligheter att utveckla sina företag, finna nya marknader, utbyta erfarenheter och få tillgång till ett bredare nätverk i och utanför Boden, säger Ann-Louice Lövgren Ensgtröm.

Hon påpekar att det finns många duktiga män i Boden som nätverkar.

– Tänk vad bra med ett nätverk där kvinnor kan gå med och få lite peppning. Det här nätverket fanns inte för kvinnor tidigare. Nu finns det.

Lisa Nyström tillägger att de vill att så många företagsledande kvinnor som möjligt ska vara med och känna till att nätverket finns.

– Alla som är intresserade kan kontakta oss.

Nätverk för kvinnor

Nätverket Business by women in Boden syftar till att:

Skapa en mötesplats för att utbyta erfarenheter, utöka kontakter med andra företag och initiera branschöverskridande aktivieteter.

Öka lönsamhet och affärsmöjligheter genom merförsäljning, tjänsteutveckling och genom att bredda verksamheten.

Ge företag som drivs av kvinnor en starkare ställning genom att involvera dem i kommunens näringslivsarbete.

Främja ett jämställt näringsliv och förbättra företagsklimatet mellan kvinnor och män.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om