Syskonen Kunda mot succé i "Talang"

Syskonen Kunda har redan tagit Norrbotten med storm – nu ska de charma resten av Sverige i tv-programmet "Talang".

14 februari 2019 14:27

I fredagens avsnitt av TV4-programmet "Talang" tar Råneå-systrarna Kunda plats på scenen – efter att ha tackat nej första gången. När produktionen hörde av sig för ett år sedan kände sig inte syskonen redo för att ta plats i ett av landets största tv-program.

– Nu var de mer övertygande och vi kände att det var dags för oss att söka. Vi ville satsa lite mer på musik och ta vår karriär till en annan nivå helt enkelt, säger Claudine Kunda.

Bröderna Emmanuel och Junior, som vanligtvis brukar vara med dem på scenen, hade inte möjlighet att närvara vilket gjorde att familjen representeras av trion Sarah, Chloé och Claudine denna gång.

– Vi tror och hoppas att andra vägar öppnas och att andra möjligheter dyker upp, säger Sarah Kunda.

Familjen Kunda kom till Råneå 2008 efter att ha flytt från Kongo, där deras pappa blivit tillfångatagen, och under det senaste året har hela "Talang"-trion lämnat Norrbotten för att studera söderut. För tillfället bor Sarah, 20, och Claudine, 27, i Stockholm medan Chloé, 22, studerar i Linköping.

Men de känner att de har Norrbotten med sig när "Syskonen Kunda" ska visa upp sig för hela Sverige.

– Vi har alltid fått mycket stöd för Norrbotten och särskilt Råneå. Vi hoppas verkligen att de kommer vara stolta, säger Claudine.

På hemmaplan har de blivit populära och deras egna shower i Kulturens hus har varit slutsålda.

– Vi brukar säga att Luleå är vår hemmaplan (skratt), vi är väldigt glada över att folk gillar det vi gör och vill lyssna på oss, säger Sarah.

LÄS MER:

Succé för syskonen Kunda i Kulturens hus

Syskonen Kunda sjunger för livet

Under fredagen följer de sitt favoritprogram på tv som vanligt, men med den stora skillnaden att de ser sig själva på skärmen.

– Vi har sett alla avsnitt, vi har sett alla fredagar. Det är ett bra program, bra nummer och väldigt underhållande, säger Claudine.

Vad hoppas ni att er medverkan ska innebära?

– Vi gör det här för att vi älskar att sjunga och vi älskar musik. Det är fantastiskt om fler får höra vår musik – det är målet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser