Ny Anna-Sofia Monroy i nytt namn

Anna-Sofia Monroy byter artistnamn, satsar på Mexiko och vill bryta musikbranschens mansdominans. "Det är väldigt många äldre snubbar som sitter med makt", konstaterar hon.

8 mars 2019 18:52

Anna-Sofia Monroy slog igenom i "Idol" 2015 och för två år sedan fick hon jobb som programledare på Disney Channel och släppte singeln ”Believe", skriven av David Lindgren, Olle Nyman och Adam Rickfors.

Sedan augusti bor Monroy i Stockholm och där har karriären tagit en ny inriktning.

Numera arbetar hon tillsammans med ett gäng andra artister i ett kollektiv och har lämnat popen för en mer modern soul.

Efter studenten kontaktades Anna-Sofia Monroy av ett nystartat management, som bara representerar kvinnor och queerpersoner. Tillsammans ska de få fart på Monroys karriär.

– Det är väldigt fett, tanken är att vi bryta mot den mansdominerade branschen lite. Det är väldigt många äldre snubbar som sitter med makt, vi försöker göra det utan deras hjälp så mycket som möjligt, säger 19-åringen.

Inom de närmaste månaderna kommer ett första smakprov finnas tillgängligt då Monroy släpper den första singeln, som hon filmar en musikvideo för i dagarna.

– Tanken är att vi huvudsakligen inte ska sikta in oss på den svenska marknaden, vi använder oss av den mexikanska marknaden och ser vad som kan hända, berättar hon.

LÄS MER:

Anna-Sofia Monroy om livet efter "Idol"

RECENSION: Monroy på Hamnfestivalen – "Exalterad inför framtiden"

Förhoppningen är att hennes kommande musik, som Monroy inte vill avslöja namnet på ännu, ska bli hennes riktiga solodebut.

– Vi vill bygga upp ett koncept under en längre tid, jag ska använda mig mycket av mitt mexikanska ursprung. Jag ska byta artistnamn bland annat, avslöjar hon.

I och med singelsläppet lanseras också hennes nya namn, men redan nu har hennes Instagram-följare märkt av bytet.

– Vi ville ha något exotiskt, relativt kort och enkelt. Jag ville ha kvar Monroy men Anna-Sofia blev lite för svårt så vi kör bara Sofia Monroy.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser