SSU Norrbotten fick 67 nya medlemmar

Budskapet gick hem i gymnasiebyn.

Ledarbloggen 8 september 2023 08:11

Under torsdagen har SSU Norrbotten varit ute och snackat politik med ungdomarna i gymnasiebyn i Luleå. 

SSU:arna berättade om sina viktigaste frågor just nu – bland annat om vikten av att det byggs fler ungdomsbostäder, införs avgiftsfri kollektivtrafik för unga och gratis frukost i skolan för att alla elever ska få i sig den näring och energi som behövs inför en lång dag med många lektioner.

Uppenbarligen var det budskap som tilltalade många av gymnasieeleverna. 

"Vi har fått 67 nya medlemmar under dagen som vill kämpa för ökad jämlikhet i Luleå och Norrbotten", berättar Samuel Pettersson, ordförande för SSU-distriktet i Norrbotten.

Under kvällen deltog även en del av dessa nya medlemmar vid en introduktionsträff i SSU-lokalen i Luleå, där SSU:s förbundssekreterare Diyar Cicek (bilden) beskrev SSU:s organisation, politik och ideologi.

Som Ledarbloggen berättat tidigare har SSU Norrbotten haft ett par riktigt framgångsrika år med ökad medlemstillströmning och nya klubbar runtom i länet. 

Vid förra årsskiftet fanns SSU-klubbar i sammanlagt 8 av 14 kommuner i Norrbotten – Luleå, Piteå, Haparanda, Älvsbyn, Gällivare, Kiruna, Kalix och Boden – samt 692 SSU-medlemmar i länet.

Ämnen du kan följa