I torsdagens NSD skriver regionråden Kenneth Backgård (SJVP), Linda Frohm (M) och Nils-Olof Lindfors (C) en lång och märklig debattartikel om avgående regiondirektören Anna-Stina Nordmark-Nilssons nya skor, som nämndes i förbifarten i en nyhetsartikel i förra veckan.
De menar att formuleringen "förminskar" henne som chef.
"Det korta stycket om att hon köpt nya skor på rea menar vi ger en bild av att Nordmark Nilsson är en sparsam person även i det privata ... Det handlar absolut inte om att förminska henne i sin chefsroll", svarar Peter Lindvall, NSD:s nyhetschef och ansvarige utgivare.
Att regionråden ändå försöker göra en stor sak av denna bisats visar bara hur pressade de är. De gör allt vad de kan för att flytta fokus från sina egna misslyckanden.
Det allvarliga är emellertid att detta inte är det enda exemplet på hur regionledningen försöker skjuta budbäraren. Det tycks ha blivit en taktik att skylla allt regiontrassel på massmedia.
På förra veckans pressträff talade ett av regionråden om att "väldigt mycket information som går ut från hälso- och sjukvården är inte korrekt i media". Och i en debattartikel i Kuriren heter det att "media ofta målar upp en bild som inte är baserad på fakta".
Men krisen för Region Norrbotten är inget mediepåhitt.
1. Det är inte massmedia som sagt upp samverkansavtalen med regionen. Det är Kommunal, Vårdförbundet och Läkarföreningen, det vill säga de tunga personalorganisationerna, som upplever problem.
2. Det är inte massmedia som kritiserat neddragningarna hos Folktandvården. Det är kommunalråden i Överkalix, Gällivare, Jokkmokk, Pajala och andra berörda kommuner.
3. Det är inte massmedia som haft invändningar mot nedläggningen av Vårdnära service. Det är under- och sjuksköterskor som pekar på att besparingen ger dem sämre arbetsmiljö och tuffare arbetsvillkor.
4. Det är inte massmedia som bär ansvaret för att många tunga chefer valt att lämna regionhuset under mandatperioden. Det är ett ansvar för regionledningen, ingen annan.
Det är inte heller konstigt att detta, liksom andra stora förändringar, skapar rubriker och debatt.
Det hör till demokratin att det finns fria massmedier som speglar och granskar vad som sker, även om det blir jobbigt för de styrande. Motsatsen vore värre.