Han ska spela i Luleå. Punkt slut.

Tillbaka i norr igen.

Luleå 20 maj 2020 20:43

I kväll blev det klart att Adam Rönnqvist återvänder till BC Luleå efter två säsonger i Jämtland och Wetterbygden. Och inget känns faktiskt mer naturligt.

En etablerad ligaspelare, fostrad i Luleås basketmylla ska inte valsa runt i en massa andra klubbar i Sverige. Så är det bara.

För BC Luleå är den 29-årige guarden en klockren värvning inför en säsong där bra svenska spelare kommer vara värda guld. 

I den fas i livet Adam Rönnqvist är, det som ganska nybliven pappa, kan i alla fall jag se honom stanna resten av sin karriär i Luleå och det borde vara fyra-fem goda år med tanke på hur väl han tar hand om sin kropp när det gäller både träning samt kost.

I och med Rönnqvist-värvningen och det faktum att Axel Nordström fullföljer sitt avtal över två år har nu BC Luleå två svenska hörnstenar och startspelare klara för den kommande säsongen.

Det är en alldeles utmärkt grund att stå på och en duo att bygga runt med väl passande pusselbitar. Självklart ska Adam Rönnqvist ha en guardkollega bredvid sig och drömmen för klubben är förstås att det blir Brandon Rozzell. Att BC Luleå ska lyckas att locka över honom för en fjärde säsong kommer förstås bli oerhört tufft med tanke på amerikanens värde på marknaden efter sin SBL-succé den senaste vintern. 

Quinton Upshur finns givetvis på Luleå radar och skulle inte Rozzell välja att återvända lär han bli extra viktig, - allt för att behålla en kärna av spelare som varit med på lagets resa de senaste åren.


Men BC Luleå kommer förstås behöva storlek och försvarspel. Där är Denzel Andersson är högprioriterad och BC Luleå lär göra allt den kan för att behålla honom. Steven Davies gjorde ett bra intryck under sina få matcher med laget och kan fortfarande utvecklas i tränaren Peter Öqvists system som han redan bekantat sig med. Jag kan mycket väl tänka mig att en tredje importspelare blir en nyckläckt collegestudent med lägre lönekrav och som mäter runt 205 centimeter.

Men allt detta får tiden utvisa och frågetecknen är fortfarande många innan en trupp är huggen i sten.

//Lindvall

Peter Lindvall

Ämnen du kan följa
Basketbloggen
Basket

Avslöjar: BC Luleå-spelaren planerar lägga av

Basket

Vad krävs det egentligen för att vinna?

Basket

"Jag är ruggigt nöjd"

Basket

Den viktiga veckan

Basket

Den vilda jakten på stjärnan

Visa fler
Läs mer
Luleå

Sommaraktiviteter på Södra hamnplan

Basket

Luleåstjärnan lämnar spanska klubben: ”Finns intresse från andra ligor”

Sport

Eldebrink klar för spansk toppklubb

Basket

Avslöjar: BC Luleå-spelaren planerar lägga av

Sport

NBA planerar omstart på Disney World

Visa fler