Den vilda jakten på stjärnan

Här är nästa klubb som vill ha den förre Luleås-spelaren.

Luleå 16 maj 2020 15:52

Som jag skrivit många gånger kommer svenska, kvalitativa spelare att vara högvilt för lagen i SBL herr kommande säsong på grund av den nya importregeln och en av de som det finns mest intresse kring är Hökenfostrade Adam Rönnqvist.

Bloggen har redan berättat om Jämtlands och BC Luleås locktoner men nu har det dykt upp ett till lag på listan och det handlar om Norrköping Dolphins.

Det bekräftar tränaren Mikko Riipinen.

"Jag har pratat med Adam och han är intressant för oss. Vi har inte erbjudit något kontrakt och samtalar fortfarande. Han är en bra spelare som skulle passa in hos oss", säger Riipinen till Bloggen.


Om Norrköping skulle landa Adam Rönnqvist är planen att spela med en helsvensk bakplan där Tim Schüberg och Felix Terins är de övriga nyckelkomponenterna.

"Så är tanken. Då finns det ingen anledning för oss att fylla med en import på de positionerna."

Riipinen avslöjar också att klubben gärna vill förlänga kontrakten med veteranen Anton Saks och insideamerikanen Ladarien Griffin.

"När det gäller Anton handlar det mycket om vad han själv vill. Vad jag förstår kan det bli så att han lägger av eller spelare vidare med oss. Jag tror inte han är aktuell för någon annan ligaklubb. Ladarien är den ende av den förra säsongens importspelare som vi vill behålla. Han gjorde en bra säsong hos oss och jag hoppas han vill stanna en till för att utvecklas ytterligare och sedan ta klivet till en större liga."

//Lindvall 

Peter Lindvall

Ämnen du kan följa
Basketbloggen
Basket

Avslöjar: BC Luleå-spelaren planerar lägga av

Basket

Vad krävs det egentligen för att vinna?

Basket

"Jag är ruggigt nöjd"

Basket

Han ska spela i Luleå. Punkt slut.

Basket

Den viktiga veckan

Visa fler
Läs mer
Luleå

Sommaraktiviteter på Södra hamnplan

Basket

Luleåstjärnan lämnar spanska klubben: ”Finns intresse från andra ligor”

Sport

Eldebrink klar för spansk toppklubb

Basket

Avslöjar: BC Luleå-spelaren planerar lägga av

Sport

NBA planerar omstart på Disney World

Visa fler